Hirdetés:

A Canon bemutatta az EF 50mm f/1.8 STM jelzésű új fix objektívet, amellyel olyan képek készíthetők, ahol a tárgy szinte kiugrik a háttérből, és maga a háttér gyönyörűen elmosott lesz.  A rendkívül népszerű EF 50mm f/1.8 II utódjának tekinthető objektív ideális második optika mindenkinek, aki magasabb szintre szeretné emelni a fotózást.

Canon EF 50mm f1.8 STM
Canon EF 50mm f1.8 STM

Az objektív különösen portréfotózáskor és gyenge megvilágítás mellett készült képek esetében használható kimagasló eredménnyel, vagy ha a felhasználó művészi hatást szeretne elérni mindennapos tárgyak vagy kompozíciók megörökítésekor. Jellemzőit a nagy, f/1.8-as maximális rekesznek és a fix 50 mm-es fókusztávolságnak köszönheti.

Az áttervezett EF 50mm f/1.8 STM újdonságai az előző modellhez képest a Canon Super Spectra bevonat, a hétlamellás írisz és a sima, szinte teljesen néma fókuszállítást eredményező STM-technológia.

Canon_EF_50mm_f1.8_STM_sample

Hirdetés:


Kreatív portréfotózás és alacsony megvilágítású képek

Az új objektívvel könnyen készíthetők szép portrék vagy látványos fotók és videók – a  nagy, max. f/1.8 rekesszel tökéletesen kézben tartható a mélységélesség. Az objektív megfelelő szabadságot biztosít ahhoz, hogy a fotós a tárgyra fókuszáljon és a képmező többi részét puha ködben hagyja – vagyis a néző figyelmét egy adott területre irányítsa. A rekesz emellett több fényt enged át az objektíven, vagyis kényelmesen készíthetők képek félhomályos környezetben is.

Az 50 mm-es fix fókusztávú objektívvel élesebb és kontrasztosabb képek készíthetők, mintha zoom objektívet használnánk. APS-C EOS DSLR géppel használva az optika ideális a portrék fotózásához, tökéletes váll-arc kompozíciók készíthetők vele. Nagyon hasznos mindennapos optika lehet a teljes képmezős (full frame) DSLR-gépekhez, különösen tárgyfotózás esetén.


Hirdetés:

Az objektív minimális fókusztávolsága mindössze 0,35 m, vagyis még közelebb lehet vele menni a témához és még nagyobb nagyítás érhető el vele. A Canon Super Spectra bevonatnak köszönhetően pedig  minimálisra szoríthatók a belső tükröződések, a szellemképek és becsillanások.

Canon_EF_50mm_f1.8_STM_sample_2

Minden fotóstáska tökéletes kiegészítője

Az objektív kompakt és könnyű kialakítása miatt mindössze 160 g, külső formája a Canon fogyasztói és középkategóriás EOS DSLR-gépei előtt tiszteleg, az új fémfoglalat pedig biztos csatlakozást ígér a kamerák vázához. Az objektív kézi fókuszállító gyűrűje emellett még nagyobb szabadságot ad az éles területet megválasztásához.

UPDATE (2015.06.01.):

A Canon Magyarország értesítése szerint a Canon EF 50mm f/1.8 STM első darabjai már megérkeztek egyes üzletekbe. A várható piaci ára 44.990 Ft körül várható, de egyes boltok eltérő áron kínálhatják ezt a terméket.

www.canon.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x