Hirdetés:

TIPA díjak a Canonnak

Négy díjat nyert el a Canon a világ fényképészeti kiadványainak egyik vezető szövetsége, a Technical Image Press Association (TIPA) által odaítélt kitüntetések közül. A TIPA minden évben díjazza az elmúlt 12 hónap legkiválóbb képalkotási és képkezelési termékeit. 2015-ben a Canon ismét sikert aratott a sokszínű termékpalettáját jellemző műszaki újításokkal. A vállalatnak a következő díjakat sikerült elnyernie:

  • Legjobb felsőkategóriás DSLR („Best DSLR Expert”): Canon EOS 7D Mark II
  • Legjobb felsőkategóriás DSLR zoomobjektív („Best Expert DSLR Zoom Lens”): Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
  • Legjobb professzionális DSLR-objektív („Best Professional DSLR Lens”): Canon EF 11-24mm f/4L USM
  • A legjobb egyszerű kompakt fényképezőgép („Best Easy Compact Camera”): Canon IXUS 160, IXUS 165 és IXUS 170

A TIPA zsűrije a világ 27 vezető fotó- és képkezelési magazinjának szerkesztőiből áll: a tagok öt kontinens 16 országából kerülnek ki. A zsűri évente ül össze a legfrissebb képkezelési termékek értékeléséhez, és ezt sokféle szempontból teszik: az innovációtól a formatervezésen át a termék általános minőségéig sok mindenre figyelve választják ki és ismerik el a legjobb termékeket és technológiákat.

A Canon díjnyertes termékeinek értékelése során a TIPA-zsűri az alábbi hivatalos véleményt közölte:

Canon EOS 7D Mark II
Canon EOS 7D Mark II

 

Hirdetés:


Legjobb felsőkategóriás DSLR („Best DSLR Expert”): Canon EOS 7D Mark II
A DSLR-ek képességeivel tisztában lévő fényképészek számára lenyűgöző képességeket kínáló Canon EOS 7D Mark II 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelője az időjárástól és portól védett, magnéziumötvözet vázban kapott helyet a két DIGIC 6 processzor mellett. A fényképezőgép 10 kép/másodperces sebességgel képes sorozatfelvételre, 65 pontos (mind kereszt típusú) autofókusz-rendszert kapott, és a kereső a kép 100%-át képes megjeleníteni. További izgalmas funkciók a HDR és többszörös expozíciós mód, az intervalométer és a „bulb” (korlátlan) beállítás a hosszú expozíciós idejű felvételekhez. A fényképezőgépben két kártyahely található, SD és CF típusú kártyákhoz is. A Full HD felbontású videók készítését segíti a Dual Pixel CMOS AF-rendszer, a külön sztereo mikrofon és a beépített fejhallgató jack-csatlakozó.

 

Canon_100-400mm
Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM

 

Legjobb felsőkategóriás DSLR zoomobjektív („Best Expert DSLR Zoom Lens”): Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
A teljes képmezősnek („full frame”) tervezett, de APS-C-nek megfelelő gép a nagyobb zoomtartományra vágyó DSLR-tulajdonosok számára is kiváló. A Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM-ben egy négy lépésben állítható képstabilizátor és egy szinte teljesen nesztelen (USM) AF-motor található. Az objektív 21 lencsetagból áll, amelyek 16 csoportba vannak szervezve. Találhatók közöttük fluorit és Super UD (szuperalacsony diszperziójú) lencsetagok, hogy a kép egyformán kiváló minőségű legyen a teljes képmezőn, valamint Canon Air Sphere Coating (ASC) technológiája csökkenti még tovább a szellemképesedést és a becsillanásokat. A kilenc lamellás, kör alakú rekesz sima, látványos bokeh-effektust eredményez. A „lebegő” („floating”, a többitől eltérő sebességgel mozgó) lencsetagot tartalmazó hátsó élességállítás növeli az autofókusz sebességét és minden fókusztávolság mellett garantálja az egységes képminőséget. Ezenfelül a zoomolás megvalósításának részeként bekerült egy mechanizmus a zoomgyűrű nyomatékának szabályozására. Az objektívcsomagnak része egy állvány-szerelőadapter is.


Hirdetés:

 

Ez is érdekelhet:  SONY: új G Master™ 300mm F2.8 érkezik
Canon EF 11-24mm
Canon EF 11-24mm

 

Legjobb professzionális DSLR-objektív („Best Professional DSLR Lens”): Canon EF 11-24mm f/4L USM
A Canon-felhasználók megkapták a világ eddigi legnagyobb látószögű „rectilinear” (hordótorzítás nélküli), teljes képmezős (full-frame) DSLR zoomobjektívjét. A 11” (28 cm) minimális fókusztávolságú Canon EF 11-24mm f/4L USM minimális torzítással alkot képet a teljes fókusztartományában. 11 csoportban összesen 16 lencsetag található, benne egy háromcsoportos zoomrendszerrel és hátsó élességállítással. Az új kialakításban négy aszférikus elem szolgál a torzítás minimálisra csökkentéséhez a kép közepétől egészen a képmező széléig, valamint egy optikai tömb biztosít egyenes vonalakat minimális görbülettel a teljes fókusztartományban. Az objektívben egy Super UD és egy UD lencsetag a kromatikus aberrációt csökkenti lényegesen, a Canon SWC bevonat-technológiája pedig a szellemképesedést és a becsillanásokat. Kellő mértékben védett por és víz ellen, és még AF módban is van lehetőség kézzel felülbírálni az élességállítást.

 

Canon IXUS 160
Canon IXUS 160

 

A legjobb egyszerű kompakt fényképezőgép („Best Easy Compact Camera”): Canon IXUS 160/165/170
A Canon az ár ellen úszott, amely állítólag elsöpörte a lehetőséget, hogy új és izgalmas kamerákkal lehessen megjelenni ebben a fényképezőgép-kategóriában. Olyan kompakt, rendkívül megfizethető árú készülékekkel tette ezt, amelyek pontosan azt kínálják, amit a kamerás telefonok nem: nagy távolságú optikai zoomot és lenyűgöző képminőséget. Az IXUS 170 például egy kivételesen vékony fényképezőgép (mindössze 22,6 mm vastag), rendkívül nagy távolságú, 12-szeres (25-300 mm-nek megfelelő )optikai zoommal . 20 megapixeles érzékelője van, és tartalmazza az intelligens képstabilizátor (Intelligent IS) technológiát is amely segít az elrántás nélküli állóképek és a remegés nélküli 720p felbontású HD-videók készítésében. A Smart Auto mód automatikusan kiválasztja a legjobb beállításokat a témához, de a felhasználó is szabadon választhat egy sor speciális effekt közül. Az IXUS 165-ben szintén van Intelligent IS, az IXUS 165 és az IXUS 160 pedig 8x zoomot és 20 megapixeles érzékelőt kínál.

www.canon.hu

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x