Hirdetés:

Photokina 2018. Köln – Németország

Ezen az oldalon összeszedtük a legfontosabb bejelentéseket a Photokináról. Ami már eddig is látszott, hogy a MILCek térhódítása dübörög, és ezen vázak ötvözése a 4K videó felvétellel kiszélesíti a fotósok lehetőségeit is. Volt meglepetés bőven, lássuk mik ezek.

Canon

Már korábban bemutatták a Canon Eos -R vázat és a hozzá tartozó és további 4 objektívet RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM és a RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM.

Nikon

Már korábban bemutatták a Nikon Z6 és Z7 FF Milc vázukat és a hozzá tartozó 3 új Z bajonettes objektívet, NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, NIKKOR Z 35mm f/1.8 S,NIKKOR Z 50mm f/1.8 S.


Hirdetés:
Hirdetés:


Sony

Sigma

  • 5 objektívet mutatott be, köztük a Sigma 28mm F1.4 DG HSM Art;  40mm F1.4 DG HSM Art ;  56mm F1.4 DC DN Contemporary ;   70-200mm F2.8 DG OS HSM Sports, és a  Sigma 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM Sports

Fujifilm

  • Bemutatták az instax SQUARE SQ20 kamerát (hivatalos sajtóanyag hamarosan)
  • Bemutattak egy mockupot is, ami egy 100MP-es középformátumú MILC váz lesz, beépített képstabilizátorral és arcfelismeréssel, no és persze 4K videófelvétel.

Hasselblad:

  • 3 új objektívvel bővült az X család a már ismert svéd minőségben. XCD 1,9/80; XCD 2,8/135 (ekv. 105 mm fullframe vázon) és egy 1.7-es konverter; és az XCD 2,8/65 (ekv. 50 mm fullframe vázon). Mindegyik objektív igen “intenzív és erős” fényerővel rendelkezik, hogy meg tudjon birkózni a legnehezebb fényviszonyokkal is.

Leica:

Bemutatták a továbbfejlesztett L-bajonettet (L-Mount), ami azért különleges, mert három gyártó – a Leica, a Panasonic és a Sigma – együttműködéséből jött létre, és így egy erős kapocs alakult ki köztük. Egy hármas szövetség, ami még okozhat meglepetéseket a fotós piacon (és vélhetően fog is).  Továbbá hamarosan debütál a “Leica Fotos” app is, majd jövő év elején jön az S3.

Panasonic

Ő is erősíti a MILC szektort. Nagy a harc e vonalon. Bár a kiállításon egy másolatot mutattak be, de bizonyos információk szerint az S1R 47 MP lesz, míg az S1 kb. fele 24 MP, a szokásos 4K videó felvétel, 60 fps sebességgel már-már alap. E mellé még három objektívet is bejelentettek az 50 mm f1.4, a 20-105mm (?FÉ), és a tipikus 70-200 mm f2.8 telét.

Zeiss

Bemutatta a ZX1 37 MP fullframe tükör nélküli mockup kamerát egy fix 35mm f2 optikával. Elég túlvilági designnal rukkoltak elő, de ez mind a kezelhetőséget szolgálja, hiszen képeinket azonnal a gépen is szerkeszthetjük, majd Bluetoothon vagy USB-C porton meg is oszthatjuk. Az sem elhanyagolható tény, hogy 512 GB! belső memóriája van, így kártya slot sem került bele, ez kb. 6800 RAW képre és 50.000 jpg kép tárolására elegendő, illetve bemutatták a Batis 40mm F2 Close Focus objektívet is.

Egyéb:

  • Nagy meglepetés a Photokinán a LAPIXA, ami tulajdonképpen egy szoftver. Egy olyan ingyenes alkalmazás, amivel rákereshetünk arra, hogy mások nem lopták-e el a képeinket és azokat nem használják-e illetéktelenül. Persze erre már van pl. a Google képkeresője, de ennél az a jó, hogy különféle országokban tevékenykedő ügyvédek segítik a jogérvényesítést, tehát neked csak jelezni kell és máris segítenek a folyamat elindításában, nem kell neked ügyvéd után rohannod – elvileg legalábbis. Viszont szívás, hogy ez még egyelőre csak Ausztria, Belgium, Kanada, Finnország, Franciaország, Németország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Svájc, Svédország, UK és az USA polgárai élvezhetik, de folyamatosan bővülnek ügyvédekkel, hogy az országhatár ne lehessen kifogás a képlopóknak.

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x