Hirdetés:

A thenewcamera.com fotózással foglalkozó szaklapon olvastam egy nagyon érdekes összehasonlítást a Panasonic GX7 és a Fujifilm X-E1 között. Azt tudni érdemes, hogy a Panasonic most dobta piacra a GX7-et, ám a Fujifilm ezen modellje már egy éve a piacon van, de lássuk mit mutatnak az adatok.

A következő táblázat egyértelműen megmutatja a két gép közti különbségeket.

GX7-vs-X-E1-image

Jól látható, hogy a Panasonic GX7-be bár a legújabb fejlesztésű szenzort építették be, ám a Fujifilm X-E1 érzékelője sokkal nagyobb versenytársánál.

Hirdetés:


A megapixel háborút tekintve nagy eltérés nincs, mind a kettő 16 MP-el támadja a lakosságot.

A képfeldogozás terén mind a két gyártó külön processzort használ, különféle tulajdonságokkal, így azt nehéz lenne összehasonlítani.

Az ISO adatokat nézve a Fujifilm X-E1 talán egy picivel jobb értéket mutat, de úgy gondolom ez a vásárlási döntést annyira nem fogja befolyásolni.


Hirdetés:

Tovább olvasva a táblázatot a zársebességnél nagy eltérések vannak a Panasonic javára. Pont a duplája a mért adat. A Panasonic GX7 1/8000 mp -60mp közti értékekre képes, ami a “lassú” Fujifilm X-E1 1/4000mp – 30mp adatához képest Concord sebességet jelez.

Full HD videó felvételre már mind a két gép képes. Míg a Panasonic GX7 30 fps-en készíti a filmeket, addig a Fujifilm X-E1 “csak” 30 fps-on képes ezt végrehajtani.

A hátsó kijelzőt tekitve nagy eltérés nincs. Mind a kettő a 3″-os határt célozta meg, ez a Fujifilm-nél pontosan 2.8″-t adott ki. Viszont a panasonicnál már megjelenik az érintőképernyő, míg egy éves versenytársánál még “a jó öreg” gombos menükezelés kapott helyet (persze a Panasonic-nál sem tűntek el teljesen a gombok hátulról).

Zárszóként az új Panasonic GX7-ben már van Wifi, míg a Fujifilm X-E1 sajnos nem kapott.

http://thenewcamera.com


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x