Oszd meg barátaiddal:

Pályázat fotográfusok számára

A Vesc-Art ismét pályázatot hirdet pályakezdő fotográfusok számára!

A Vescot Mérnökiroda Kft által alapított képzőművészeti program ismét pályázatot hirdet. Az egy éven keresztül tartó programba tehetséges, pályakezdő fotóművészek jelentkezését várjuk. A pályázat finalistáinak munkáiból kiállítást rendezünk, amit 2018 tavaszán nyitunk meg. A pályázaton indulhat minden 18-30 év közötti fotóművész, aki valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott.

Jelentkezési határidő: 2018.02.28. éjfél.

Témánk 2018-ban

ABSZURD

Normális. Egy szó, amellyel naponta találkozunk számos helyzetet, embert és körülményt jellemezve, anélkül, hogy pontos tartalommal tudnánk azt megtölteni. Egyátalán mitől függ és ki dönti el mi számít normálisnak? Önmagában van-e értelme ennek a szónak? A normalitás, mint fogalom az adott közösség saját nézőpontjának a kivetítése, az aktuális jelentését a társadalom, amiben szocializálódik határozza meg. Több szemszögből is megkérdőjelezhető már a szó létjogosultsága is. Ezen felül számos további tényező is szerepet játszik a szó életre keltésében, legyen az a történelem, a társadalmi helyzet, a vallási és politikai meggyőződés, szexuális orientáció, a velünk született és felvett társadalmi szerepek stb.

A pályázat célja, hogy erre a felvetésre találjon válaszokat, vagy akár még több kérdést. A gondoltamenet ugyanakkor a másik oldalról is megközelíthető, ahol egyazon érem másik oldala kerül előtérbe, az abszurd, ami meghökkent és megbotránkoztat, sokszor éles humorként jelenik meg. Az abszurddal elhagyjuk azokat az elfogadott normákat, amelyek keretein belül éljük az életünket. Az abszurd váratlanul és kiszámíthatatlanul érkezik, szokatlan módon kapcsolva össze tárgyakat, eseményeket, helyeket, személyeket ezáltal teremtve egy új világot és ezzel együtt egy új nézőpontot.

Pályázatunkra olyan munkákat várunk, amelyek a komfortzónából való kilépésre késztetik a nézőt és reflektálnak a társadalom jelenére elcsúsztatva az éles határokat a “fekete” és “fehér”, a “jó” és “rossz”, a “normális” és az “abszurd” között.

A pályázat finalistáit az általuk benyújtott alkotások alapján szakmai zsűri választja ki a kiállításra.

Pályázati anyag:

·    Minimum 2 maximum 10 egyedi kép vagy maximum 3 sorozat (maximum 10   kép/sorozat) leadása a pályázati kiírásban megadott témakörben

·    A pályázati anyag képeit 1 darab PDF-be kérjük elküldeni a sarolta.acs@vescot.hu e-mail címre, melyhez ezt az elnevezést kérjük használni:                         vezetéknévkeresztnév.pdf

·    A PDF-ben kérjük az alábbi adatokat a képek alá írni: cím, év, médium, méret (adott esetben a tervezett méretet kérjük megadni)

Pályázati feltételek:

·     A pályázaton minden 18-30 év közötti (fotó)művész indulhat

·     Feltétel, hogy a pályázó valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató legyen vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott

Pályázat benyújtásának határideje:

·      Pályázatok benyújtásának határideje: 2018.02.28. éjfél

·      A pályázaton továbbjutott képek alkotóit email-ben értesítjük az eredményről legkésőbb 2018.03.15. éjfélig

A pályázat akkor érvényes ha:

·       Kitölti a jelentkezési lapot: Jelentkezési lap  https://goo.gl/Gauk44

·       Elküldi a pályázati anyagot a megadott e-mail címre

Nyeremény

·        Kiállítási lehetőség a Vesc-Art programban

·        I. Helyezett képet 300.000 Ft értékben megvásárolja a Vescot Mérnökiroda Kft.

Zsűri tagjai

Auth Attila, Egyetemi adjunktus, Magyar Képzőművészeti Egyetem

Glázer Attila, Korábban a Három Hét Galéria vezetője, Fotográfus, a 2017-es ARC plakát pályázat nyertese

Puskás Bea, Kulturális menedzser, független kurátor, a TOBE Gallery társalapítója, művészeti vezetője

Tóth Pál Sándor, Tóth Gyűjteménykezelés és a GalleryTool alapítója, a cARTc Kulturális Egyesület elnőke

Képek értékesítésének lehetősége

A Vescot Kft. értékesítheti a kiállított képeket a szerző előzetes, írásbeli hozzájárulásával, mellyel kapcsolatban minden anyagi és jogi tartalmat külön szerződésben rögzít a kiállító művésszel.

A Pályázat jogi háttere

Pályázhat minden természetes személy, aki a pályázati kiírás feltételeit elfogadja.

A pályázó kizárólag saját, eredeti alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen. A pályázó a kép beküldésével egyben a pályamunkájáról ki is jelenti, hogy az saját szerzői műve, azzal nem sért más szerzői jogot, valamint tudomásul veszi, és magára nézve elfogadja a szerzői és felhasználói jogokról szóló tájékoztatást.

A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből rendezendő kiállítás népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek díjmentes felhasználására minden esetben, a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, továbbá díjmentesen használni az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó reklámok offline és online megjelenéseihez.

A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót –esetlegesen- könyv alakban, illetve elektronikus formában megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja. A kiíró a pályaműveket fokozott gondossággal kezeli.

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

https://www.vesc-artmanagement.com/

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 986
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x