Hirdetés:

 

Nikon Z telekonverter

Ahogy pár nappal ezelőtt megírtuk, hogy a Nikon piacra dobta legújabb Z5 milcét, vele együtt 2 telekonvertert is bemutattak. Ennek részleteit mutatjuk most. Azt azonban tudni érdemes, hogy még kevés az olyan objektív, ami ezzel a kütyüvel kompatibilis, de a gyár dolgozik már a kompatibilitás terjesztésén.
(mondjuk én vártam volna még a bevezetéssel, amíg több objektív használható lesz vele – a szerk.)

Sajtóbejelentés:

Hirdetés:


A Nikon ma két olyan Z telekonvertert mutat be, amelyek megnövelik a kompatibilis NIKKOR Z objektívek gyújtótávolságát. A Z TC-1.4x TELEKONVERTER 40%-kal nagyobb gyújtótávolságot biztosít a fotósok számára, a Z TC-2.0x TELEKONVERTER pedig lehetővé teszi a gyújtótávolság megduplázását. A NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S az első objektív, amely kompatibilis ezekkel a telekonverterekkel. A NIKKOR Z objektívsorozat bővülésével több objektív lesz kompatibilis a Z telekonverterekkel.

A Nikon fejlett optikai kialakítása a telekonverter használatakor éles, nagy felbontású képeket biztosít, és az objektív minimális fókusztávolsága változatlan marad. Emellett a Nikon Z rendszer kiemelkedő automatikus élességállítással és megbízható rázkódáscsökkentéssel garantálja a Nikon Z sorozattól elvárt pontosságot és gyorsaságot. A fotósok a zoomos telefotó-objektívet szupertelefotóvá alakíthatják át, vagy megnövelhetik a fix objektív gyújtótávolságát. Mindezt a képminőség romlása nélkül.


Hirdetés:

Mindkét új Z telekonverter kiválóan teljesít. Alapos szigetelés tartja kívül a port és nedvességet, valamint rendelkeznek a Nikon által kifejlesztett fluor bevonattal – amely hatékonyan taszítja a port és a szennyeződéseket. A strapabíró, szemcsézett, eloxált alumíniumból készült új telekonverterek kialakítása tökéletesen illeszkedik a Nikon Z fényképezőgépekhez és a NIKKOR Z objektívekhez.

Ahogyan Ines Bernardes, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A Nikon új telekonverterei a rugalmasság új dimenzióját hozzák el a Nikon Z tükör nélküli rendszer számára. A NIKKOR Z objektívsorozat bővülésével egyre több lehetőség áll majd rendelkezésre a Z telekonverterek használatához. Akár akciódús jeleneteket, akár természet- és vadfotókat készít, objektívváltás nélkül juthat közelebb a részletekhez.”

[irp posts=”14074″ name=”RAW videókimenet támogatás a Nikon milceknél”]

Főbb jellemzők

  • Z TC-1.4x TELEKONVERTER. 40%-kal növeli meg a kompatibilis NIKKOR Z objektív gyújtótávolság-tartományát.
  • Z TC-2.0x TELEKONVERTER. 100%-kal növeli meg a kompatibilis NIKKOR Z objektív gyújtótávolság-tartományát.
  • Kiemelkedő Nikon Z képminőség. A Nikon fejlett optikai formulája éles, nagy felbontású képeket biztosít, amelyek képesek csak egy vagy két lépésköznyi fényveszteséget biztosítani a használt telekonvertertől függően.
  • Éles és gyors. Kiemelkedő automatikus élességállítás. Megbízható rázkódáscsökkentés. A fotósok a Nikon Z sorozattól megszokott élességre és sebességre számíthatnak.
  • Beépített ellenállóképesség. A Z telekonverterek védve vannak a portól és nedvességtől. A Nikon fluor bevonata hatékonyan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket a képminőség feláldozása nélkül.
  • Igazi Nikon. A strapabíró, szemcsézett, eloxált alumíniumból készült Z telekonverterek tökéletesen illeszkednek a Nikon Z fényképezőgépekhez és a NIKKOR Z objektívekhez.

www.nikon.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet: