Hirdetés:
Bejelentés,  hírek,  Nikon

Nikon D500

nikon d500

 

Jó hírünk van!

A NIKON egy hivatalos sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a DX kategória legújabb modelljét a NIKON D500-at, ami a korábbi D300S modellt váltja le.

(Zárójelben jegyezzük meg, hogy ugyanitt került bemutatásra a NIKON D5 is, ami jellen pillanatban a cég csúcsmodellje, ám ez a cikk a “kistestvérről” szól.)

Igen kistestvér nagy tudással, hiszen számos olyan funkciót beleépítettek, ami a “nagytestvér” D5-ben is megvan.

Nem lehet egy dolgot kiemelni, mert úgy jó az egész, ahogy van. Tökéletes társa lesz azon fotósoknak, akik a DX formátum mellett elkötelezettek – értsd objektívpark -, és szeretnék magukénak tudni a profi minőséget legyen szó magáról a vázról, vagy akár a képminőségről. Ám a hosszas szövegelés helyett inkább megmutatunk egy promo videót, de előtte a specifikáció:

UPDATE!

Megérkezett a hivatalos sajtóbejelentés KATTINTS IDE

 

NIKON D500:

 • 20,9 MP CMOS érzékelő (mint a D5-ben)
 • ISO 100-51200 (Hi5-ig 1.640.000)
 • Expeed 5 processzor (itt már külön egység dolgozik csak az autófokusz rendszernek / AF-ASIC a neve)
 • 153 fókuszpont, ebből 99 kereszt,55 választható (mint a D5-ben)
 • – 4 FÉ érzékenység, és még itt is képes tökéletes élességet állítani a gép (spot fénymérés)
 • 10 kép/mp sorozatfelvétel (200 képig, 14 bites veszteségmentes módban)
 • 4k UHD videófelvétel (30/25/24 fps)
 • 2,36 millió pixelű kihajtható LCD / érintőképernyős!
 • XQD és SD kártyafoglalat
 • 200.000 zárszerkezet garancia
 • programozható gombok és gombvilágítás
 • külön megvásárolható WT-7 külső Wi-Fi egység

 

A NIKON D500, illetve a D5 is  – hazánkban még nem elérhető, amikor ez a cikk íródott – előrendelhető. Fogyasztói ára a D500 fényképezőgépnek hozzávetőlegesen 750.000 Ft körül lesz.


Sajtóbejelentés

A NIKON Corporation örömmel jelenti be a NIKON D500 készüléket, az FX formátumú digitális SLR-ek teljesítményét rugalmas vázzal és megnövelt használhatósággal ötvöző csúcskategóriás DX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépet.

A NIKON D500 választ ad a vásárlók képalkotási igényeinek változására, valamint az amatőrök egyre fokozottabb képigényére. A fényképezőgép és a többi személyi eszköz közötti állandóan elérhető csatlakozást is lehetővé teszi.

Ezek elősegítéséhez a NIKON D500 az amatőröknek szánt fényképezőgépek piacának legfejlettebb AF-rendszerét tartalmazza; bevezeti a 4k UHD videorögzítési lehetőséget a NIKON DX formátumú kínálatába; sőt, ez az első olyan NIKON fényképezőgép, amelynek csatlakoztathatósága lehetővé teszi a mindig készen álló, azonnali megosztást a SnapBridge rendszeren keresztül.

„A vizuális kultúra új szintjére léptünk, amelyben az emberek képeken keresztül lépnek egymással kapcsolatba. Így az amatőr vásárlóink is egyre igényesebbek lesznek, és egyre többet várnak el a fényképezőgépektől. Ezért az új fejlesztéseink segítségével az FX formátum teljesítményét pakoltuk bele a D500 készülékbe, hogy kielégíthessük vásárlóink és a profi fotósok erős képtechnológiai étvágyát” – jelentette ki Tadashi Nakayama, a NIKON vállalati alelnöke, a képalkotási üzleti egység marketingosztályának vezetője.

HATALMAS TELJESÍTMÉNY

A D500 kiváló a mozgó témák követésében: ugyanazt az új generációs 153 pontos AF-rendszert kapta, mint a D5. Precíz témabemérést nyújt még a körülbelül 10 kép/mp sebességű gyors sorozatfelvétel közben is, így az autó-motorsportok vagy az úti kalandok megörökítésében is kiválóan teljesít. A sok mozgást és gyönyörű jeleneteket rögzíteni kívánó amatőrök már 4k UHD videókon is felvehetik a történteket, az új EXPEED 5 képfeldolgozó motor révén pedig a D500 kiváló képminőséget nyújt. A D500 széles ISO-tartományt kínál 100-tól 51200-ig, amely akár Hi 5 (ISO 1640000-rel ekvivalens) szintre is bővíthető, így széles határok között mozgó megvilágítási körülmények között is lenyűgöző eredményt nyújt. A nagy teljesítményt és a sokoldalúságot a kényelmes kezelhetőséggel ötvöző D500 egy olyan eszközt jelent, amely a kreatív látásmódot és a lelkesedést erős képekbe képes átültetni, hogy a fotósok teljes mértékben kiaknázhassák a képességeiket.

ZÖKKENŐMENTES, ÁLLANDÓAN ELÉRHETŐ CSATLAKOZÁS A SNAPBRIDGE SEGÍTSÉGÉVEL

A D500 az első a NIKON fényképezőgép-kínálatában, amely tartalmazza az intelligens eszközökkel állandóan elérhető vezeték nélküli csatlakozási funkciót a Bluetooth Low-Energy szabvány révén. Ez az új NIKON fejlesztés lehetővé teszi a képek folyamatos és azonnali átvitelét a fényképezőgépről intelligens eszközökre valós időben, rögtön a kép elkészítése után, így a fotózást egy közösségi, kapcsolati élménnyé alakítja. Mindez automatikusan valósul meg, nem kell elindítani a képátvitelt a fényképezőgépen – az áramfogyasztás pedig mindkét eszközön alacsony marad, ami menet közben egy igen hasznos tulajdonság.

A D500 FŐ JELLEMZŐI

1. Nagy teljesítményű, 153 pontos AF-rendszer igen sokféle felvételi helyzetben kivételes témabemérési tulajdonságokkal
A D500 Multi-CAM 20K automatikus élességállítási érzékelőmodulja igen sok, szám szerint 153 élességállítási pontja (99 kereszt típusú érzékelővel) a képterület kimondottan nagy részét fedi le, így a gyorsan mozgó témákat is pontosan tudja bemérni. Az automatikus élességállítás a középső ponton akár -4 EV¹, a többi pont esetén pedig -3 EV¹ mellett is használható, így az AF-rendszer még nagyon rossz fényviszonyok mellett vagy nagyon kis kontrasztú témák esetén is működőképes. Az újonnan fejlesztett AF-motor és a 180 ezer képpontos RGB-érzékelő is hozzájárul a sokféle helyzetben is kivételes AF-teljesítményhez.
¹ ISO 100, 20 °C.

2. Gyors sorozatfelvétel kb. 10 kép/másodperc sebességgel, legfeljebb 200 képig (14 bites tömörítetlen RAW)
A D500 a felvételi sebesség bármilyen csökkenése nélkül képes kb. 10 kép/másodperc¹ sebességű gyors sorozatfelvételre, legfeljebb 200 JPEG-képig és 200 darab 14 bites tömörítetlen RAW-képig. Még e mellett a gyors sebesség mellett is pontosan követheti a mozgó témákat a látómező nagy részén, kihasználva a fényképezőgép stabil keresőképét és a valaha volt legszélesebb, kb. 30,8°-os átlós megtekintési szöget.²
¹ Hozzávetőleges képsebesség teljesen feltöltött EN-EL15 lítium-ion akkumulátorral, folyamatos motoros AF-beállítással, 1/250 vagy gyorsabb zársebességgel, illetve mindenhol az alapértelmezett értékekkel.
² A 2016. január 6-i állapot szerint, az aps-c méretű képérzékelős D-SLR fényképezőgépek között. A NIKON kutatásai alapján.

3. A kompakt DX-rendszer egyedi előnyei – kiemelkedően jó telefotó-tulajdonságok
A NIKON DX formátumú D500 készüléke kb. 1,5-szer nagyobb gyújtótávolságot¹ kínál egy azonos látószögű objektívhez képest. Így telefotós alkalmazáskor kisebb és könnyebb objektívet használhat rövidebb gyújtótávolsággal, miközben kihasználhatja a D5 FX formátumú csúcsmodellt megközelítő teljesítményt. A fényképezőgép rugalmasságát tovább növeli az AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR, a világ legkönnyebb² 5× általános zoomobjektívje, amely mindössze kb. 1340 g tömegű³ a D500 készülékkel együtt.
¹ 35 mm-es formátumban kifejezve.
² A 2015. július 2-án elérhető, 5× általános zoomobjektívek között, amelyek maximum f/2,8 fényerejűek a nagy látószögű véghelyzetben és kompatibilisek az aps-c képérzékelő-méretű, cserélhető objektíves digitális SLR fényképezőgépekkel. A NIKON kutatásai alapján.
³ Akkumulátorral, XQD/SD-memóriakártyával és objektívvel együtt.

4. 4k UHD videó, profi munkákhoz
A D500 4k UHD (3840 × 2160)/30p/25p/24p, valamint 1080/60p minőségű videót képes rögzíteni akár 29 perc 59 másodperc¹ hosszan, HDMI-n kiadott kimenet mellett. Lehetőség van a fényképezőgépen belül 4k UHD minőségben időzített videót is készíteni. Teljes HD vagy HD üzemmódban a D500 elektronikus rázkódáscsökkentő funkciója² csökkenti a fényképezőgép bemozdulásának hatását vízszintesen, függőlegesen és a tengelyelfordulások mentén a kézi videofelvételek során, míg az Aktív D-Lighting megőrzi a csúcsfények és az árnyékok részleteit a természetes fényerejű felvételekhez.
¹ Külön fájlokban rögzítve.
² A képterület némileg kisebb DX alapú videoformátumban.

5. Új EXPEED 5 képfeldolgozó motor akár 51200 ISO-érzékenységgel, amely akár Hi 5 (ISO 1640000-rel ekvivalens) szintre is bővíthető
A D500 új, a D5 által is használt EXPEED 5 képfeldolgozó motorjának normál ISO-érzékenysége 100 és 51200 közötti, amely lefelé a Lo 1 (ISO 50-nel ekvivalens), felfelé pedig akár a Hi 5 (ISO 1640000-rel ekvivalens) értékig bővíthető. Kivételesen nagy felbontású képek rögzítésére képes, miközben a zajt hatékonyan tudja csökkenteni még magas ISO-értékeken is. Az új, kb. 180 ezer képpontos RGB-érzékelő tovább javítja a fényképezőgép Fejlett fényképezési helyzetfelismerő rendszerének teljesítményét, vibráláscsökkentése pedig lecsökkenti az állóképeken tapasztalható expozícióingadozást vibráló fényforrások esetén.

6. Érintésérzékeny, dönthető, 8 cm-es, nagy felbontású képernyő a kényelmes felvételhez profik és haladó amatőrök számára
A D500 érintőképernyőjével számos funkció valósítható meg, ilyen a képek közötti azonnali váltás a képléptető sávval és a szövegbevitel – a D5-tel közösen –, valamint az érintéses AF és az érintéses kioldás (állóképek esetén). A dönthető monitor 3 tengelyes forgópántos kialakítást kapott: rugalmas szögekben képes az élőképes megjelenítésre a felhasználó akadályozása nélkül, hogy mindig kényelmes helyzetben fotózhasson. Végül a D500 nagy méretű, 8 cm-es képernyőjének lényegesen megnövelt, 2,359 megapixeles felbontásával a felhasználó kivételes pontossággal állíthatja be és ellenőrizheti a fényképezőgép élességállítását.

7. A SnapBridge intelligens eszközökhöz csatlakoztatja a D500 készüléket a Bluetooth Low-Energy segítségével
A D500 az első olyan NIKON fényképezőgép, amelyen élvezheti az állandóan elérhető csatlakozást az intelligens eszközökkel¹, a Bluetooth Low Energy kis távolságú kommunikációs szabvánnyal. Ez többféle szolgáltatás elérését teszi lehetővé: a felhasználó automatikusan átmásolhatja a rögzített képeket a D500-ról egy intelligens eszközre, sőt, automatikusan fel is töltheti azokat a NIKON IMAGE SPACE tárhelyre. A fotósok az intelligens eszközről tekinthetik meg a fényképezőgépen tárolt képeket az elkészült alkotások gyors áttekintéséhez. A SnapBridge az egyszerű követhetőség érdekében automatikusan eltárolja a képekben a hely- és időpontadatokat, jelentősen növelve ezzel a D500-zal készített képek értékét és a felhasználás kényelmét.
¹ iOS vagy Android™ rendszerű okostelefonok és táblagépek.

8. WT-7/A/B/C vezeték nélküli jeladó (opcionális) a nagysebességű vezetékes/vezeték nélküli helyi hálózattal való kommunikációhoz
A NIKON WT-7/A/B/C vezeték nélküli jeladója azoknak a profiknak segít, akik a hálózaton keresztül a beépített vezeték nélküli csatolónál gyorsabban szeretnék átvinni a képeket. A D500 készülékhez csatlakoztatva ez az eszköz lehetővé teszi az állókép- és a videofájlok átvitelét számítógépekre¹ vagy FTP-kiszolgálókra, akár vezetékes, akár vezeték nélküli helyi hálózaton keresztül. A D500 a WT-7/A/B/C jeladóval együtt vezeték nélküli elérési pontként is használható, így a számítógépek és az intelligens eszközök könnyen csatlakozhatnak.

¹ A Wireless Transmitter Utility használata szükséges (letölthető a NIKON webhelyéről).
A műszaki adatok, a kinézet, a terméknév és a mellékelt tartozékok országtól vagy területtől függően eltérőek lehetnek. A műszaki adatok és berendezések a gyártó bármilyen előzetes bejelentése és kötelezettsége nélkül változhatnak.

www.NIKON.hu

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük