Hirdetés:

NÉZZ RÁM, MEGMONDOD, KI VAGYOK?

Oszd meg barátaiddal:

Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című kiállítás a Capa Központban, amelynek kurátora Oltai Kata művészettörténész
Miért sértődnek meg a férfiak, ha nőiesnek titulálják őket és ennek ellenére miért komikus az, ha egy férfi női ruhát ölt magára? Milyen társadalmi szerepeket vállalunk magunkra szabadon és melyek azok, amelyeket ránk kényszerítenek? A Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című kiállítás az önkifejezés számtalan kérdését feszegeti a Capa Központban. A szeptember 30. és november 2. közötti tárlat több mint 30 kortárs fotográfus képeit vonultatja fel a rendszerváltozást megelőző időszaktól egészen napjainkig. A kiállítás kurátora: Oltai Kata művészettörténész.

Hogyan építjük fel személyiségünket, kulturális identitásunkat, hovatartozásunkat az egyre inkább homogenizáló globális kultúrában? Mit gondolunk magunkról és mi az, amit a környezetünk lát belőlünk? Szabad akaratunkból választunk bizonyos társadalmi szerepeket vagy ránk kényszertik azokat?

Többek között ezeket a kérdésköröket járja végig az Oltai Kata, kurátor által rendezett Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című kiállítás.
A Capa Központban szeptember 30. és november 2. között látható, több mint 30 kortárs fotográfus – Arató Alíz, Bánkuti András, Barakonyi Szabolcs, Cseke Csilla, Csontó Lajos, Dér András és Hartai László, Eperjesi Ágnes, Fabricius Anna, Fátyol Viola, Gáldi Vinkó Andrea, Gerber Pál, Gerhes Gábor, Gőbölyös Luca, Hajdú D. András, Király Tamás, Kenguru, Koronczi Endre, Kurucz Árpád, Mitro Lilla, Nagy Kriszta X-T, Pintér Márta, Szabó Benke Róbert, Szent-Iványi Réka, Szombat Éva, Technica Schweiz, Ujj Zsuzsi, Urbán Tamás, Várnagy Tibor, Velledits Éva, Vékony Dorottya és Farkas Júlia, Vinkler Zsuzsi, Zana Krisztián – munkáját felsorakoztató tárlat ugyanakkor arra is keresi a választ, hogy milyen jelentéssel ruház fel a többségi társadalom vagy egy szubkultúra bizonyos ruhadarabokat, kellékeket, hogyan teremt „egyenruhákat” meghatározott társadalmi rítusokhoz.
A tárlathoz kapcsolódóan október 10-én – a Fotóutca Fesztivál keretén belül – Vírus Est lesz a Capa Központban.

Ez is érdekelhet:  EISA 2023: kettő díj a Tamronnak

A Fotóutca Fesztivál részt vesz a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál rendezvénysorozatában.
További programok és bővebb információ: www.capacenter.hu

Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai
A kiállítás kurátora: Oltai Kata művészettörténész
A kiállítás megnyitója: 2014. szeptember 29., hétfő 20 óra
A kiállítást Hermann Veronika irodalomtörténész, kultúrakutató nyitja meg.
Nyitva tartás: 2014. szeptember 30. – november 2., minden nap 11 és 19 óra között

Urbán Tamás: Pillangó, 1989
Urbán Tamás: Pillangó, 1989

 

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 016
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x