hírek

Megjelent: FUJINON GF35-70mmF4.5-5.6 WR

Fuji GF 35-70 mm /F4.5-5.6 WR

A FUJIFILM örömmel jelenti be a “FUJINON GF35-70mmF4.5-5.6 WR” objektívet. (GF35-70mm). A GFX szériához tartozó objektív várható bevezetése 2021. november vége.

A GF35-70mm egy kompakt és könnyű, mindössze kb. 390 g tömegű zoomobjektív, amely kiemelkedő képfelbontási teljesítménnyel és a leggyakrabban használt 35 mm-es nagylátószögtől a szabványos 70 mm-ig terjedő gyújtótávolság-tartományig terjed (35 mm-es formátumban 28 mm – 55 mm-nek felel meg). A rendkívül hordozható méretnek köszönhetően ez az objektív kiszélesíti a nagy formátumú érzékelővel*1 felszerelt GFX kamerarendszerek alkalmazási körét.

 

A GF35-70mm egy kompakt és könnyű, nagy formátumú zoomobjektív, amely mindössze 390 g súlyú és 62 mm-es szűrőmenettel rendelkezik, annak ellenére, hogy sokoldalú gyújtótávolságokat fed le nagy felbontás mellett, és nagy sebességű AF teljesítményt nyújt. Még akkor sem jelent megterhelést, ha pillanatképekhez sétáló objektívként használnánk, lehetővé téve a laza kézből történő fényképezést. A visszahúzható tubusszerkezet a hordozhatóság érdekében teljesen összecsukott állapotban körülbelül 73,9 mm-re csökkenti a hosszúságot, így tökéletesen hordozható objektívvé válik utazáskor.*2 A kompakt és könnyű fókuszálóelemeket léptetőmotor hajtja a csendes, gyors és rendkívül pontos AF-teljesítmény érdekében, így a tárgyra való fókuszálás zökkenőmentesen történik, hogy megragadhassa a pillanatban rejlő lehetőségeket. Az objektív a teljes zoomtartományban 35 cm-es minimális közelpontot kínál, így az objektív legelső elemétől kb. 25 cm-re lévő témáról közeli felvétel készíthető. Ezáltal az objektív képes a legkülönfélébb helyzetek ellátására a kívánt látószög mellett, a tárgyfotózástól kezdve a pillanatképeken át a portréfotózásig és a tájképekig.

Az objektív por- és nedvességálló konstrukcióval rendelkezik, és akár -10 ℃-os hőmérsékleten is képes működni. Eléggé strapabíró ehhez a sokoldalúsághoz, hogy a felhasználók minden körülmények között fotózhassanak, és az eső se zavarja őket. A GF35-70mm egy új koncepciójú hordozható zoom a GFX sorozathoz, amely a kiváló sokoldalúságot a mobilitással és hordozhatósággal ötvözi.

Megjelenési dátum 2021. november vége
Javasolt fogyasztói ár 999US$

 

2. A termék jellemzői

(1) Fejlett sokoldalúság, amely a mindennapi jelenetek megörökítéséhez szükséges összes fókusztávolságot lefedi

 • A GF35-70mm sokoldalú gyújtótávolsággal rendelkezik a 35 mm-es nagylátószögtől a 70 mm-es standard gyújtótávolságig (ami 35 mm-es filmformátumban 28 mm – 55 mm-nek felel meg), így a legkülönfélébb helyzetekben, például tájképek, portrék és utcai fotózás esetén is használható.
 • A GFX széeia cserélhető objektívejei közül a második legrövidebb, 35 cm-es minimális közelponttal rendelkezik, így az objektív legelső elemétől kb. 25 cm-re lévő tárgyról tud közeli felvételeket készíteni. Ez azt jelenti, hogy széles felvételi tartományt kínál a dinamikus nagylátószögű képetől kezdve egészen a természetesebb perspektívát nyújtó normál komponálási stílusig.
 • A GF35-70mm objektív 11 elemet tartalmaz, köztük egy aszférikus elemet és két ED elemet, kilenc csoportban. Fejlett képfelbontó képessége a jól kontrollált szférikus és kromatikus aberrációval, pontos visszaadást biztosít minden egyes jelenetről, még akkor is, ha nagylátószögű felvételről van szó, ahol az információ mennyisége nagyobb.

 

(2) A legkompaktabb és legkönnyebb váz a GF zoom objektívek között, amely nagy sebességű AF-et és a mobilitás előnyeit kínálja

 • A GF35-70mm objektívet optikailag úgy tervezték, hogy a képminőség és a hordozhatóság közötti egyensúlyt megteremtse, így kivételesen kompakt és könnyű konstrukciót alkot, súlya körülbelül 390 g, mérete 73,9 mm (behúzott állapotban)・96,4 mm (nagylátoszügű tartomány)・95,7 mm (tele tartomány), a szűrőméret 62 mm, ami elképesztő teljesítmény egy nagy formátumú érzékelős fényképezőgépekhez tervezett standard zoom esetében. Még a FUJIFILM GFX100S vagy FUJIFILM GFX50S II készülékre szerelve is csak körülbelül 1300 g az együttes súlya. A minimális terhelés még a fényképezőgépet kézben tartva is kényelmet ígér.
 • A kompakt és könnyű fókuszáló elemeket léptetőmotor hajtja a gyors és pontos AF teljesítmény érdekében, amely azonnal fókuszál a témára, hogy megörökítse a döntő pillanatot. A fókuszálás közbeni alacsony működési zajnak köszönhetően nemcsak állóképek, hanem videofelvételek készítésére is alkalmas.
 • Az objektív támogatja a fényképezőgépek arc- és szemfelismerő AF módját is. A gyors és rendkívül pontos AF mindössze 0,13 másodperc alatt, csendben és azonnal a fő téma arcára/szemére fókuszál.*3 Ez különösen hatékony a téma mozgásával járó portréfotózásnál, az arckifejezés pillanatnyi változásának megörökítésénél.
 • Az objektív tubusa 9 helyen időjárásálló, így por- és nedvességálló, és akár -10 ℃ hőmérsékleten is használható. Az objektív még akkor is ellenáll az esőnek, amikor kézből történő fényképezéshez a fényképezőgépre van szerelve, így a legnehezebb körülmények között is megragadja a fényképezés lehetőségét.

www.fujifilm.hu

 

FUJINON GF35-70mm F4.5-5.6 WR

Gyújtótávolság 35-70 mm
Maximum rekesz F4.5
Közelpont 25 cm
Minimum rekesz F32
Blendék 9 db
Filter méret 62 mm
Betekintési szög 76°-42.7°
Érzékelő rajzolat fullframe
Élességállítás Auto
Súly  390 g
bajonett FUJI X

 • *1 55 mm átmérőjű képérzékelő (43,8 mm x 32,9 mm), amelynek területe kb. 1,7-szerese a teljes képméretű 35 mm-es érzékelőének
 • *2 A lencse mérete teljesen kinyújtva kb. 96,4 mm.
 • *3 A FUJIFILM GFX100S fázisérzékelős AF üzemmódjában; Megfelel a CIPA irányelveknek
Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük