Hirdetés:

A mai napon a Nikon bemutatta a hordozható Nikon 1 rendszerkamerák egyre bővülő családjának legújabb tagját, a villámgyors Nikon 1 J4 modellt.

A Nikon 1 J4 tökéletes választás mindazoknak, akik szeretnek jelen lenni a pillanatban – ötvözi az elismert technológiát, a kivételes sebességet és a könnyű kezelhetőséget, így mostantól nem a véletlenen múlik a jó felvételek készítése. Akár gyermeke legelső lépéseit örökítené meg, akár egy verseny szoros befutójának izgalmas pillanatait, ezzel a kivételesen gyors rendszerkamerával borotvaéles képeket készíthet.

A Nikon vadonatúj hibrid AF rendszere immár 171 automatikus élességállítási pontot használ, amelyek közül 105 pont fázisérzékelő kialakítású, és mozgó témára is villámgyorsan állítja az élességet. A Nikon 1 J4 sorozatfelvételi sebessége meghaladja a digitális tükörreflexes fényképezőgépekét, kioldási késedelme pedig kifejezetten csekély, így gyorsabban lefényképezheti az eseményeket, mint ahogy szemmel követni tudná azokat.

Tovább javult a képminőség is, így szabadon megválaszthatja a pillanat megörökítésének módját is. A fényképezőgép a nemrégiben bemutatott Nikon 1 V3 modelléhez hasonló, 18,4 megapixeles CMOS-érzékelővel, széles, ISO 160 – 12 800 fényérzékenység-tartománnyal, valamint a Nikon új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszerével büszkélkedhet – ezen együttese pedig gyenge fényben is gyönyörű, részletgazdag fényképek és videók készítését teszi lehetővé. Az érzékeny érintőképernyőn mindent ujjmozdulatokkal végezhet, a kreatív fényképezési módok intuitív módon biztosítják a művészi szabadságot, a beépített Wi-Fi funkció pedig utazásokon is egyszerűvé teszi a csatlakoztatást, a felvételek megosztását és az alkotást.

Hirdetés:


A hordozható Nikon 1 J4 remek partner a videók készítésében: a fázisérzékelős AF-rendszer teljes körű kihasználásával biztosítja a precíz élességállítást felvételkor, az új videorögzítési módok pedig bizonyosan előcsalogatják önből a filmkészítőt. Az 1 NIKKOR objektívek egyre bővülő családjával teljes mértékben kompatibilis Nikon 1 J4 a villámgyors nézőpontváltás szabadságát kínálja, az új 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM szettobjektívvel pedig már a használatba vétel legelső pillanatától lenyűgöző képeket készíthet. Ez a világ első cserélhető objektívje elektronikus vezérlésű objektívfedéllel1, így a szettobjektív remekül hordozható, emellett azonnal alkalmas a felvételkészítésre.

 

Remek képek

A nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-érzékelőjének és ISO 160 – 12 800 fényérzékenységének köszönhetően nyugodtan a Nikon 1 J4 fényképezőgépre bízhatja az emlékeit.  Gyors, CX formátumú képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, így minden megapixelből a lehető legtöbbet hozza ki: még gyenge fényben is részletgazdag képek születhetnek. A részletek elvesztése nélkül végezheti a fotók kivágását, a videók pedig tiszták és élesek. Az EXPEED 4A két feldolgozóegységes képfeldolgozó rendszer gyors működést és kivételes eredményt biztosít: az egyik egység gondoskodik a hatékony képzajcsökkentésről, a rendkívüli élességről és a képek gazdag tónusvilágáról, a másik egység pedig a gyors és megbízható teljesítményért, valamint a zökkenőmentes sorozatfelvételekért felel.

Hihetetlen sebesség – lélegzetelállító pillanatok

A Nikon 1 J4 azonnal használatra kész, így a legmozgalmasabb pillanatokban sem hagyja cserben. Sorozatfelvételi sebessége meghaladja a digitális tükörreflexes fényképezőgépekét: folyamatos automatikus élességállítás mellett is képes 20 kép/mp sebességre, ha pedig a sorozat első képkockájánál rögzíti az élességet, akkor 20 darab RAW formátumú képet is el tud készíteni akár 60 kép/mp sebességgel. Ezen töredékmásodpercnyi remekművek mindegyike rendkívül pontos a Nikon 1 hibrid AF-rendszerének köszönhetően, amely (az eddigi 135 helyett) immár 171 automatikus élességállítási pontot használva villámgyorsan képes az élességet a témára állítani.

A meggyőző 105 fázisérzékelős automatikus élességállítási pont – a digitális tükörreflexes modelleknél is használt AF-megoldás – egyenletesen oszlik el a képterület közepén, így a látványosan gyors élességállítás mellett éles videofelvételek készülhetnek. A kontrasztérzékelő AF-pontok a képkocka széléig terjednek, és figyelemre méltóan éles részletgazdagságot biztosítanak még nehéz fényviszonyok között is. Ez a hirtelen tovatűnő események megörökítésére tervezett fényképezőgép képes szinte azonnal reagálni, az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM szettobjektív pedig fokozza a fényképezés sebességét: hogy a fényképezőgép bekapcsolásakor azonnal kitolódik, kikapcsoláskor pedig azonnal behúzódik.

Nikon1 J4
Nikon1 J4

 

Egyszerűen használható érintőkijelző

A szuperérzékeny érintőkijelzővel és beépített Wi-Fi funkcióval rendelkező, kisméretű, gyors és tökéletes formatervű Nikon 1 J4 puszta használata is öröm. Az elektrosztatikus, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-érintőkijelzőn a felület egyszerű megérintésével állíthatja az élességet, exponálhat, módosíthatja a fontosabb beállításokat, de megjelenítheti a kreatív funkciók előnézetét is. Az érintésvezérlést ötvözheti a hagyományos vezérlőelemekkel is: kijelölheti az AF-pontot a kijelző megérintésével, majd exponálhat a kioldógombbal.

A beépített Wi-Fi funkció révén több mindent tehet felvételeivel valamilyen intelligens eszköz segítségével: kiváló minőségű képeit fényképezőgépéről közvetlenül átküldheti táblagépére vagy okostelefonjára azonnali megosztás2 céljából, képeit tárolhatja az intelligens eszközön, de kreatív fotós alkalmazásokat is használhat. Jól mutat a kezében – a minimalista dizájn precíz sarkaival és makulátlan éleivel még jobban kihangsúlyozza az alumínium gépváz szépségét.

Igazi filmes élmény

Akár teljes HD videókat, akár színes útinaplót szeretne forgatni, a Nikon 1 mindig készen áll a feladatra. A videofelvételre is kiváló Nikon 1 J4 remek minőségű akciófelvételeket készít, izgalmas videofelvételi módjai segítségével pedig könnyedén fűszerezheti felvételeit csipetnyi mozivarázzsal. Mint minden Nikon 1 fényképezőgépnél, a Nikon 1 J4 esetében is lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben. Elegendő megnyomni a kioldógombot, és a Nikon új Automatikus képrögzítés funkciója minden egyes képkockát elemez, majd automatikusan elkészíti a fényképeket, amikor a legjobbak a körülmények.

Az új videofelvételi módok segítségével könnyedén készíthet lebilincselő videókat: utcai felvételeit a Gyorsított mód révén dobhatja fel, az idő múlását az animációs hatást keltő Ugró vágás móddal szaggathatja meg, de akár rövid, tömör 4 mp-es klipek sorozatát is választhatja gondolatai kifejezésére (legfeljebb nyolc ilyen klipet fűzhet egymás után). Haladó videó módban drámai hatást érhet el a Lassított felvétel funkcióval, amely egy 3 másodperces, 120 kép/mp sebességgel rögzített HD felvételt 12 másodperc alatt játszik le.


Hirdetés:
Nikon 1
Nikon 1

 

Nikon 1 innováció

Az eredeti Nikon 1 innovációs megoldásokkal minden helyzetben gyorsan és könnyen elkészülhetnek a legjobb fényképek, és akár már a fényképezőgépben „elvarázsolhatók” a felvételek, hogy valami igazán egyedi jöjjön létre. „A legjobb pillanat rögzítése” mód eddig is sikeres volt, de most helyet kapott benne a Nikon új Aktív kijelölés funkciója is, amely akár 20 teljes felbontású képet is el tud készíteni egy másodpercen belül, és ön választhatja ki, melyiket szeretné megtartani.

A vadonatúj Kreatív paletta – amely a fényképezőgép Kreatív módjában áll rendelkezésre – új lehetőséget kínál művészi, stúdióminőségű szűrők alkalmazására már a felvétel elkészítése előtt. A Kreatív paletta különféle effektusainak váltásakor módosul a fényerő, a színtelítettség és a fehéregyensúly: önnek csak annyit kell tennie, hogy ujját végighúzza az érintőképernyőn lévő gyűrűn vagy elforgatja a választógombot, és a monitoron látható kép azonnal megmutatja, hogy a felvétel a tényleges elkészítésekor hogyan is fog kinézni.

Bővíthető rendszer

Váltson nézőpontot a Nikon prémium minőségű 1 NIKKOR objektívcsaládjával. Az összes 1 NIKKOR objektívben a Nikontól megszokott, nagy teljesítményű optika található, és mindegyik optimalizálva van a videorögzítéshez is. Kis méretük és tömegük révén hozzájárulnak a Nikon 1-rendszer kényelmes hordozhatóságához, miközben a képminőség terén sincs szükség kompromisszumra. Távoli témák fényképezéséhez vigye magával az 1 NIKKOR 30–110 mm-es objektívet. Ha a nagy rugalmasság a fő szempont, a kompakt és stílusos, 10–100 mm-es nagy látószögű zoom objektívet ragadja meg, ha pedig elmosódott hátterű portrékat készítene, használja az 1 NIKKOR 18,5 mm-es fix objektívet.

 

Nikon 1 J4 Főbb jellemzők:

 • Nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-képérzékelő: gyors, CX formátumú érzékelő, optikai aluláteresztő szűrő nélkül. Élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és tiszta, éles képeket eredményez.
 • ISO 160 – 12 800: az automatikus ISO-tartomány 160 és 6400 közötti, de az érzékenység kézzel ISO 12 800-ig is növelhető. Az ISO 6400, illetve ISO 12 800 beállítás esetén két kifinomult zajcsökkentési beállítás gondoskodik a képzaj minimalizálásáról.
 • EXPEED 4A: látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel.
 • Wi-Fi funkció: kapcsolódáshoz, megosztásához és alkotáshoz. A kiváló minőségű Nikon 1 felvételeket gyorsan és egyszerűen megoszthatja, intelligens eszközével pedig beléphet a kreatív fotós alkalmazások világába is.2
 • Érintőképernyő: elektromágneses, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-monitor.
 • Továbbfejlesztett hibrid AF: 171 pontos, automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 105 pont fázisérzékelési elven működik a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.
 • Villámgyors fényképezés: folyamatos AF esetén akár 20 kép/mp, az első képkockán rögzített élesség mellett pedig 20 darab RAW formátumú fénykép akár 60 kép/mp sebességgel.
 • Videóvarázs: teljes HD (1080p) felbontású (16:9 képarányú) videók rögzítése 60p/30p képkockasebességgel. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Nagy felbontású állóképeket készíthet videózás közben is, és lassított felvételként játszhat le 120 kép/mp sebességgel rögzített HD videókat.
 • Moziszerű videomódok: Gyorsított, Ugró vágás és 4 mp-es videók egyesítése.
 • Nikon 1 innovációk: „A legjobb pillanat rögzítése” (az új Aktív kijelölés, Intelligens képválasztó, illetve Lassú nézet funkcióval), Mozgó pillanatkép.
 • Kreatív paletta: művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat már a felvétel elkészítése előtt, az érintőképernyő vagy a választógomb segítségével.
 • Hordozható kialakítású Nikon 1: tökéletesen minimalista, ellenállhatatlan külső. A meglepően kis méretű és könnyű alumínium váz modern fehér, csiszolt fekete, ezüst vagy narancssárga színben kapható.
 • 1 NIKKOR szettobjektív: valóban az eseményekre fókuszálhat az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektívvel.

 

Néhány külön megvásárolható tartozék:

 • WP-N3 vízálló tok: akár 45 méterrel a vízszint alatt is készíthet felvételeket. Az 1 NIKKOR VR 10–30mm PD-ZOOM vagy 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 objektívvel felszerelt Nikon 1 J4 számára tervezett tok.
 • SB-N10 víz alatti vaku: kompakt vakuegység, amellyel homályos, víz alatti környezetekben is biztosítható a megfelelő megvilágítás.
  • Nikon 1 váztokok és váztok szettek: a gépváz, illetve a váz és a rá csatlakoztatott objektív védelmét biztosítják.
  • FT1 bajonett adapter: segítségével a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez készült NIKKOR objektívek bármelyikét használhatja Nikon 1 fényképezőgépéhez.

 

Mellékelt tartozékok:

 • EN-EL22 lítium-ion akkumulátor
 • MH-29 akkutöltő
 • UC-E20 USB-kábel

 


 

Megjegyzés:

1. A 2014. február 7-től kapható, cserélhető objektíves digitális fényképezőgépekkel használható motoros zoom objektívek között. A Nikon felmérése alapján.

2. A beépített Wi-Fi használatához egyszerűen töltse le az ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazást okostelefonjára vagy táblagépére. Ez az alkalmazás az Android™, illetve az iOS™ operációs rendszerű intelligens eszközökkel kompatibilis, és ingyenesen letölthető a Google Play™, illetve az Apple App Store™ áruházból.  Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

-FotosHirek.hu-

www.nikon.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x