hírek

Magyarország 365 fotópályázat

Idén is meghirdetjük a Magyarország 365 fotópályázatot. A négy évvel ezelőtt indított kezdeményezés célja változatlan. Amatőr és professzionális alkotók kameráján keresztül szeretné megmutatni, miért is lehetünk büszkék Magyarországra: tájainkra, természeti kincseinkre, építészetünkre, hagyományainkra, közösségeinkre.


A szakmai zsűri több ezer alkotásból választja ki a legjobbnak ítélt képeket. A kiválasztott alkotásokat külön a pályázatnak szentelt albumban, és kiállításokon is bemutatjuk a közönségnek.

A pályaműveket egy online regisztrációt követően elektronikus úton lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalra.
Beadási határidő: 2022. október 10. 24:00.

Három kategóriában lehet pályázni:
1. Természet és táj
Természeti kincseinket, növény és állatvilágunkat, hegyeinket-völgyeinket, vizeinket ábrázoló egyedi és sorozatfelvételek.
2. Épített és tárgyi örökség
Népi építészeti emlékeinket, műemlékeinket, valamint korunk modern épületeit, épületegyütteseit, városrészeinket, köztéri szobrainkat, középületeink belső tereit díszítő alkotásokat vagy egyedi művészeti alkotásokat megörökítő egyedi és sorozatfelvételek.
3. Életképek
A mindennapok büszkeségeit, apró emberi történeteket és pillanatokat, portrékat, városi és vidéki közösségeink kulturális-, és sportéletét ábrázoló egyedi és sorozatfelvételek.

Díjazás kategóriánként:
1. helyezett: 1 millió forint
2. helyezett: 500 000 forint
3. helyezett: 300 000 forint

A szakmai díjakon kívül internetes közönségszavazásra is sor kerül, a közönségdíjak értéke mindhárom kategóriában 1-1 millió forint.

A pályázat értékelése:
A pályaműveket 5 tagú szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri tagjai:
Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke
Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus
Haris László fotóművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja
Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, a 2020-as pályázat díjazottja
Rizsavi Tamás fotográfus, a 2021-es pályázat közönségdíjasa

Az eredményhirdetésre és díjátadóra várhatóan 2022 decemberében kerül sor.

Pályázati feltételek:
A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai, amatőr és hivatásos fotográfusok vehetnek részt.
Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. A pályázót terheli annak felelőssége, hogy a fotón szereplő személyek hozzájárulásukat adták a felvétel elkészítéséhez és felhasználásához. Korábbi, és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25
pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb 10 képből álló sorozatok. Egy kép nem szerepelhet több kategóriában, illetve nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is. A sorozatok elbírálásakor a zsűri kihagyhat képeket, kiemelhet képet egyedi értékelésre, illetve átemelheti azokat más kategóriába. Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton, de nem számít manipulációnak a szokásos fotográfiai korrekció (színek, tónusok, fényerő beállítása).
A képek 5-20 MB méretűek lehetnek, JPG formátumban. Rövidebbik oldaluk minimum 2100 pixel, a hosszabbik pedig nem haladhatja meg a 6000 pixelt. A képtömörítési minőség
100%-os legyen.

Kérjük, hogy a sikeres pályázat benyújtása érdekében olvassa el a pályázat általános szerződési feltételeit és annak függelékeit!
https://fotopalyazat.magyarorszag.hu/

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük