Oszd meg barátaiddal:

Magyar fotós a TOP 3-ban egy ételfotós pályázaton

Magyar siker egy angol ételfotós pályázaton.

A Pink Lady Food Photographer of the Year Award 2018 pályázatot 2011 óta évente rendezik meg, melyen amatőr és professzionális fotográfusok indulhatnak különböző kategóriákban. Idén összesen több, mint 8000 kép érkezett 60 országból.

A kategóriák lefedik a mai társadalom kulturális megjelenését és az étellel való viszonyát – a magazinokból származó stílusos ételektől a vallási ünnepek ünneplésében együtt élő családok képeitől, az élelmiszer termesztésétől annak fogyasztásáig.

A zsűrik közt Anliában rangos séfek, fotográfusok, kreatív igazgatók és szakmájukban elismert emberek foglalnak helyet (David Loftus, Paul Sanders, Andrew Scrivani, Pierre Koffman, stb).

Az InterContinental Food at the Table kategóriában olyan képeket lehetett nevezni, amelyeket szállodákban, éttermekben és bárokban fényképeztek, bárhol a világon. Én a Hilton London Gatwick Airport hotelben fotózott Sussex Goat’s Cheese (Sussex-i kecskesajt) előétel fényképpel jutottam be a Top 7-be (Finalists), ahol is a 3. helyen végeztem.

Kéry Viktor 3. hely / Pink Lady Food Photographer of the Year Award 2018.

EXIF ADATOK: NIKON D700, 50mm 1.8 @ f/5.6, ISO200.

A kép felülnézetből készült, jobb oldalról 120×80 softbox, fehér derítő a másik oldalról.

A kép külön érdekessége, hogy az ételt ugyancsak egy magyar séf, Gönczi Tamás – aki a hotel Amy’s Restaurant Sous Chef pozícióját tölti be – készítette el. Egy friss tavaszi ételt képzelt el, élénk színekkel és friss ízekkel, amihez a kecskesajt, füge és a cékla nagyon jól beleillet mind színben, mind ízben – mindezt kreatívan tálalva.

Az eredménnyel több, szakmájában elismert fotóst és food stylist-ot sikerült megelőznöm. Kimondhatatlanul boldog vagyok és büszkeséggel tölt el, hogy ilyen remek eredményt értem el. Nagyon jó volt találkozni nagyszerű fényképészekkel, a zsűrivel, és látni, ki hogyan értelmezi az adott témát, milyen történet bújik meg a képek mögött. A többi fotós kiváló munkái inspiráló számomra, melyeket igyekszem saját tudásom fejlesztésére használni.

Ez is érdekelhet:  EISA 2023: kettő díj a Tamronnak

Kéry Viktor írása

A további nyertes képeket és a kategóriákba beküldött fotókat ezen a linken tudod megtekinteni

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.