Hirdetés:

Firmware frissítés érkezik a Nikon Z modellekhez

Nikon Z6 - Z7
Fotó: Práger Péter / FotosHirek.hu

A Nikon bejelent egy külön LUT-ot (keresési táblázatot) a Nikon Z 7 és Z 6 fényképezőgépek N-Logvideófunkciójához. A Z 7 és a Z 6 fényképezőgépek új firmware-frissítése idén fog megjelenni, és támogatni fogja a RAW-videókimenetet egyenesen a fényképezőgépről. A firmware lehetővé teszi a ProResRAW-videóformátumban történő rögzítést az ATOMOS Ninja V 4K HDR monitoron/felvevőn. (Az ATOMOS a Nikon partnere a RAW-videókimeneti technológia kifejlesztésében.)

Ezzel a firmware-frissítéssel a Nikon Z 7 és Z 6 lesznek az első olyan fogyasztói fényképezőgépek, amelyek támogatják a RAW-videókimenetet, amely jelenleg csak a professzionális filmes kamerák esetén áll rendelkezésre. Akárcsak az állóképes RAW-formátum esetén, a RAW-videófájlokban található a legtöbb videóadat. Az utómunkálatok alatti színgradáció-igazítás még rugalmasabbá tételével a RAW-videókimenet támogatása egy szintre emeli a Nikon tükör nélküli fényképezőgépeket a professzionális filmes kamerákkal, így megfizethetőbb opciót kínál a filmgyártáshoz. A RAW-videókimenet funkció aktiválása egy további belső frissítést igényel, amelyet a helyi Nikon szervizközpontban lehet elvégeztetni díj ellenében.

A Nikon N-Log funkciójához készített LUT a Rec. 709 színtérrel kompatibilis, és számos verzióban elérhető, így a felhasználók könnyedén készíthetnek különböző megjelenésű felvételeket. Mivel 3D LUT-ról van szó, az RGB-színeken kívül lehetővé teszi a fényerő, a színtelítettség és a színárnyalat módosítását. A LUT gyakorlatilag az RGB-színértékek előre megadott adatait jelenti, amelyek segítségével módosítható a videófelvétel megjelenése az utómunkálatok alatt végzett színgradáció-igazítás során. A Z 7 és a Z 6 N-LogHDMI-kimenetét 10 bites felvételre optimalizálták, így a képérzékelő teljes dinamikatartományát kihasználja. Több átmenetinformációt rögzít a csúcsfények és az árnyékok között, így rugalmasabb színgradáció-igazítást tesz lehetővé.


Hirdetés:
Hirdetés:


A LUT ingyenesen letölthető lesz a Nikon Z 6 és Z 7 oldaláról a Nikon Letöltőközpontjában: https://downloadcenter.nikonimglib.com/.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

www.nikon.hu


Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fényképezőgép belső beállítását egy hivatalos Nikon szervizközpontban felül kell vizsgálni a RAW-videókimenet aktiválásához! Ez a szolgáltatás helyben fizetendő díjjal jár.


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet: