hírek

EISA 2018: 5 fotós kategóriában is nyert a Sony

 

Sony A7 III

A Sony újabb sikereket ért el a fogyasztói elektronikai piacon, hiszen a European Imaging and Sound Association (EISA) 2018-ban hét kategóriában találta a legjobbnak a vállalat termékeit, ezek közül pedig 5 kategória érinti a fotós piacot. A legnagyobb, multimédiás szakemberekből és szerkesztőségi tagokból álló európai szervezetként az EISA bizottsága évről évre arra törekszik, hogy megtalálja és elismerje az év kiemelkedően magas minőségű szórakoztató elektronikai eszközeit.

 

AZ ÉV FÉNYKÉPEZŐGÉPE EURÓPÁBAN 2018-2019: α7 III

A képérzékelők piacán úttörő szerepet betöltő Sony az idei évben bemutatta az új α7 III fényképezőgépet, amelyben egy vadiúj 24.2MP-es[i], hátsó megvilágítású Exmor R® CMOS képérzékelő található, minden eddiginél magasabb érzékenységgel és felbontással. Szenzora 15 fokozatú[ii] dinamikus tartományra képes alacsony érzékenységi beállítások mellett, valamint akár 93%-os AF lefedettséget kínál. Mindemellett az α7 III másodpercenként 10 kép[iii] készítésére képes AF/AE követéssel, mechanikus zárredőny vagy csendes felvételkészítés[iv] beállítása esetén. A kiváló 4kvi videó képminőségről a különböző beépített felvételi módok gondoskodnak. „Az Év Fényképezőgépe díjat” nyert eszköz minden fotós számára kiváló választás lehet a hobbifotózástól a professzionális szintig, mert sokoldalúságának köszönhetően szinte bármilyen módon és körülmények között képes megörökíteni a témákat.

sony a7RIII

EURÓPA LEGJOBB PROFESSZIONÁLIS TÜKÖR NÉLKÜLI FÉNYKÉPEZŐGÉPE 2018-2019: α7R III

A képfeldolgozó egységek forradalmi fejlődésének köszönhetően született meg az új α7R III, amely magában foglal egy nagy felbontású 42.4 MP-esi, hátsó megvilágítású Exmor R CMOS képérzékelőt. A fényképezőgép folyamatosan, akár másodpercenként 10 kép[v] készítésére képes teljes AF/AE követéssel. Gyönyörű kép- és 4k[vi] videominősége mellett az eszközzel 15 fokozatúii dinamikus tartomány érhető el, magas érzékenységgel és területspecifikus zajcsökkentéssel[vii]. Lenyűgöző képfelvételi képességeinek, valamint kompakt és pehelykönnyű vázának köszönhetően az α7R III egy rendkívül sokoldalú fényképezőgép. Azoknak a fotósoknak, videokészítőknek, multimédia területén alkotóknak és professzionális felhasználóknak ajánlott, akiknek fontos a megbízható, rugalmas és problémamentes működés.

További cikket olvashatsz az a7 III és az a7R III fényképezőgépről itt.

***


Hirdetés:
sony rx10 iv

EURÓPA LEGJOBB SUPERZOOM FÉNYKÉPEZŐGÉPE 2018-2019: RX10 IV

A világ leggyorsabbnak[viii] számító, 0,03 másodperces[ix] autofókusz követésével, akár másodpercenként 24 kép sorozatfelvételével[x] (teljes AF/AE követés mellett) és 315 pontos fázisérzékelő AF-jével az RX10 IV fényképezőgép képes felvenni a versenyt a professzionális, cserélhető objektíves fényképezőgépekkel. A kivételesen sokoldalú ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-600mm[xi] F2.4-F4 objektívnek köszönhetően a modell a mobilitás és sebesség páratlan előnyeit hozza el azoknak a rajongóknak és profi fotósoknak, akik egy mindent tudó megoldást keresnek.

Sony FE 16-35mm F2.8 GM

EURÓPA LEGJOBB TÜKÖR NÉLKÜLI NAGYLÁTÓSZÖGŰ ZOOM OBJEKTÍVJE 2018-2019: FE 16-35mm F2.8 GM

Az FE 16-35mm F2.8 GM az első nagylátószögű G Master™ zoomlencse, amelyet a Sony legfejlettebb technológiáival látták el. Az objektív különböző fényképezési körülmények között is megállja a helyét, legyen az táj-, építészet-, portré- vagy sportfotózás. Páratlanul könnyű tömegének és kompakt méretének köszönhetően könnyen hordozható és használható. A saroktól sarokig tartó élességet biztosító objektív optikai kialakítása öt aszférikus lencsét foglal magába, amelyből kettő a Sony eredeti XA (extrém aszférikus) lencséje. Az optika beépített elemei csökkentik a képhibákat és kiváló felbontású képeket biztosítanak a teljes zoom- és rekesztartományban.

Sony FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS

EURÓPA LEGJOBB TÜKÖR NÉLKÜLI TELEZOOM OBJEKTÍVJE 2018-2019: FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS

Az FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS szuper-telefotó-zoomobjektív a Sony G Master lencséitől eddig megszokott magas képminőséget biztosítja. Az objektív hihetetlenül gyors és pontos autofókuszt, könnyű hordozhatóságot, valamint számos professzionális funkciót és testreszabhatóságot kínál a felhasználónak. Kiváló kiegészítő eszköz mind hobbi-, mind professzionális fotósoknak egyaránt, legfőképpen azoknak, akik sportmérkőzéseket vagy a természetet választják témájuknak.

www.sony.hu


 • [i] Becsült, effektív megapixel érték
 • [ii] A Sony állóképek készítésekor készült felmérése alapján
 • [iii] Folyamatos “Hi+” üzemmódban. A maximális fps érték a kamera beállításától függően változhat
 • [iv] Gyorsan mozgó témák esetén előfordulhat alacsony szintű torzulás
 • [v] Akár 10 fps sebességig folyamatos “Hi+” üzemmódban, és akár 8 fps folyamatos “Hi” üzemmódban. A maximális fps érték a kamera beállításától függően változhat
 • [vi] Az XAVC S® formátumú videofelvételhez legalább Class 10 besorolású SDHC/SDXC memóriakártya szükséges. A 100 Mbps sebességű felvételhez UHS speed class 3 vagy magasabb szabvány szükséges
 • [vii] Az α7R II fényképezőgéphez képest végzett Sony felmérés alapján
 • [viii] Az 1.0 típusú, fixlencsés digitális fényképezőgépek esetén. A Sony felmérése és a 2017 szeptemberében kiadott sajtóközleménye alapján
 • [ix] CIPA szabvány, belső mérések alapján az alábbi beállítások mellett: f=8.8mm (széles) gyújtótávolság, EV6.8, Program Auto, Fókuszmód: AF-A, AF area: középállás
 • [x] “Folyamatos felvétel: Hi” bekapcsolásakor.
 • [xi] 35mm egyenértékű