Hirdetés:
hírek

Canon vaku a makrofotózás szerelmeseinek


A Canon bejelentette Macro Twin Lite MT-26EX-RT típusjelzésű vakuját, amelyet makrofotózással foglalkozó profi fotósok számára fejlesztett ki. Az új vaku népszerű elődje, az MT-24EX alapjain nyugszik, de még jobb megvilágítást biztosít a témának, használata egyszerűbb, kivitele pedig strapabíróbb lett. Az új vaku kifejezetten jól használható például termékfotózásnál, gasztrofotózásnál és természetfotózásnál, de akár fogászati felhasználásra is alkalmas.

Az MT-26EX-RT vakut az objektívre lehet rögzíteni, a két különálló vakufejet pedig tetszőleges pozícióba lehet tekerni öt fokos lépésekben, valamint előre és hátra is dönthetők. Ennek köszönhetően a vaku mindig optimális megvilágítást biztosít a fotózandó témának, legyen szó akár termékről vagy portréról. Az MT-26EX-RT mindkét vakufejét felszerelték erős fényű, fehér ledes fókuszfényekkel, amelyek lehetővé teszik a fényképezőgép számára a gyors fókuszálást és fénymérést.

Az új modell vakufejei az elődmodellnél nagyobb, együttesen 26-os kulcsszámnak megfelelő hatásfokot biztosítanak, és alapból jár hozzájuk egy-egy felpattintható diffúzor is, amelyek alkalmazásával tompítani, lágyítani lehet a fényüket, ha erre az adott helyzetben szükség van.

Egy másik újdonság, hogy az új modellt kisebb teljesítményű módban is lehet használni, ami közeli témák fotózásakor, vagy rövid záridő esetén helyes expozíciót biztosít. Négy darab AA méretű ceruzaelem használata esetén az MT-26EX-RT öt és fél másodperces újratöltési időt kínál, míg a külön megvásárolható, CP-E4N típusú külső akkumulátor használatával ez két és fél másodpercre rövidíthető, így a töltés miatt nem kell fontos pillanatokat elmulasztani. A vakun lévő folyadékkristályos képernyő egyébként folyamatosan tájékoztatja a fotóst a töltöttség állapotáról. A fejlesztéseknek köszönhetően egyébként az új vaku fényforrásai is strapabíróbbak lettek az elődnél, ritkábban van szükség karbantartásukra.

Canon macro twin lite vaku

A vezeték nélküli  master vakuként üzemelve az MT-26EX-RT vaku akár tizenöt darab Canon Speedlite típusú segédvakut is tud vezérelni öt csoportba rendezve. A több fényforrás alkalmazásával hatékonyan megvilágíthatók egy-egy téma különböző területei, így a háttér is.


Hirdetés:

Az MT-26EX-RT támogatja az automata expozícióvezérlést több különböző módszerrel is, de lehetőség van az egyes vakuk teljesítményének manuális beállítására, vagy az automatikus (E-TTL) és a manuális vezérlés kombinálására is.

A könnyebb kezelhetőség érdekében áttervezték az MT-26EX-RT vaku kezelőfelületét, amely a népszerű Speedlight 600EX II-RT vakuéhoz hasonló lett. Az új modell megörökölt a 600EX II-RT vakupapucsában alkalmazott számos újítást is, például az egy ujjal oldható és zárható strapabíró, fém csatlakozót.

www.canon.hu 

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük