Hirdetés:

Oszd meg barátaiddal:

Bejelentve: SONY FE 12-24mm F2.8 GM

SONY FE 12-24mm F2.8 GM

A Sony a teljes képkockával rendelkező objektív felépítésének izgalmas új kiegészítését jelentette be. Az FE 12-24 mm F2.8 GM (SEL1224GM modell) nagy rekeszű, ultra széles zoom objektív.

Ez a kompakt és sokoldalú lencse ideális tájképek, csillagos égbolt és építészeti fotók felvételéhez, miközben extra mozgást biztosít a sportfotósok számára is, akik ultra széles látószöget akarnak használni. A Sony kiemelt G Master sorozatú optikája részeként a felhasználók teljesen biztosak lehetnek abban, hogy kiváló képminőséget nyújt ultraszéles 12 mm-es látószögben, F2.8 állandó rekeszértékkel, gyönyörű bokeh effektusokkal kombinálva.
Az FE 12-24 mm F2.8 GM bevezetése azt jelenti, hogy a Sony G Master sorozatú objektívjeinek F2.8 sorozata most már 12 mm-től 200 mm-ig1 terjed. Ennél a fókusztávolságnál hangsúlyozni lehet a távolságot és olyan dinamikus perspektívákat lehet létrehozni, amelyek túlmutatnak az emberi szem látókörén, megnyitva az ajtót a kreatív kifejezés új lehetőségeire.

Az FE 12-24mm F2.8 GM előnyeit egy gazdag és innovatív konstrukció biztosítja, amely kiemelkedő képminőséget nyújt a sarkoktól a sarkokig a teljes zoomtartományban. Három rendkívül pontos XA (extrém aszférikus) elemet tartalmaz, beleértve a legnagyobb XA elemet, amelyet valaha készítettek egy α ™ (Alpha ™) lencséhez. Ezek az XA elemek egy további aszférikus elem hozzáadásával hatékonyan elnyomják az astigmatizmust, a CA-t és a mező görbületét a kép éleinél. Ezenkívül három ED (rendkívül alacsony diszperzióval járó) üveg elem, és két Super ED üveg elem erőteljesen elfojtja a kromatikus aberrációt, és egyesítik a sarkok közötti tisztaságot, miközben minimalizálják a színek “eltorzulását”.

Rendkívül hatékonyan biztosítja mind a kiemelkedő közeli teljesítményt, mind a maximális élességet bármilyen távolságban, mivel a lencse fókuszcsoportját két egymástól függetlenül vezérelhető csoportra osztja. A Sony G Master sorozatú lencséjének bokeh hatásait az objektív gömb alakú aberrációs tulajdonságainak finomhangolásával érik el mind a tervezési, mind a gyártási folyamat során. Ugyanakkor a lencse XA-elemének rendkívül nagy felületi pontossága hatékonyan elnyomja a “hagymagyűrű-effektusokat”, és egy 9 lamellás kör alakú nyílással kombinálva tovább javítja annak finom bokeh-jét.

Az FE 12-24mm F2.8 GM négy eredeti nagysebességű, nagy nyomású XD (extrém dinamikus) lineáris motort alkalmaz, annak biztosítása érdekében, hogy kompatibilis legyen mind a jelenlegi, mind a jövőbeli kamerák sebességével. Mivel kettő fókuszcsoporttal rendelkezik az objektív, az autofókusz gyors és pontos, és az új vezérlő algoritmusok maximalizálják az XD Linear Motor rendszer válaszát, miközben hibátlan szinkronizálást érnek el a két fókuszcsoport között.
További előnye, hogy a működés rendkívül csendes, minimális rezgés mellett. A vadonatúj Nano AR Coating II bevonatot, amelyet egyenletesen lehet alkalmazni a nagy lencseelemekre vagy erősen hajlított elemek felületére, először használták az FE 12-24mm F2.8 GM-en. Elnyomja a belső tükröződéseket, minimalizálja a tükröződést, és a szellemképeket a tiszta, éles képekhez, és az objektív széles látószöge ellenére a Nano AR Coating II nagy tisztaságot és kontrasztot biztosít a teljes képmezőn, még nehéz fényviszonyok között is.

Filmkészítés

Az állandó F2.8 maximális rekeszérték minden fókusztávolságnál biztosítja az expozíció stabilitását nagyításkor. Ez viszont azt jelenti, hogy a zársebesség és az ISO érzékenység konzisztens maradhat filmek készítése közben. A kreatív lehetőségek, amelyeket a filmek 12 mm-es látószögű, teljes képkocka állandó rekesznyílású felvételével kínálnak, határtalanok, ha APS-C fényképezőgépen vagy Super 35 látószögben használják, akkor a a zoom távolsága 18 mm-rel egyenértékű.

 

A csak 847 gramm súlyú FE 12-24mm F2.8 GM számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felvételek professzionális vezérlését. Ezek közé tartozik a testreszabható fókusz-tartó gomb, a fókuszmód-kapcsoló, a zoom-gyűrű és az élességállító gyűrű, amelyek a felvételkészítés közbeni egyszerű működés érdekében vannak elhelyezve. A Linear Response MF biztosítja, hogy a fókusz gyűrű közvetlenül reagáljon a legfinomabb beállításokra, amikor manuálisan fókuszál, így a vezérlés azonnali és pontos. A pornak és a nedvességnek ellenáll, és az elülső lencséken egy fluor bevonat található, amely visszatartja a vizet, az olajat és más szennyeződéseket, miközben megkönnyíti az ujjlenyomatok törlését a lencse felületétől. A hátsó szűrőtartó befogadja a normál ND típusú lapot, a színjavító és egyéb szűrőket is.

A SONY FE 12-24mm F2.8 GM Európában 2020 augusztusától lesz kapható, ára körülbelül 3300 €.

A hivatalos angol nyelvű sajtóanyag alapján szabadon fordítva.

www.sony.hu


1 SEL1224GM, SEL1635GM, SEL2470GM, SEL70200GM

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 986
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.