Hirdetés:

AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR

A Nikon bejelentette az AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR objektívet, amely 16,7x zoommal rendelkezik, és a nagy látószögtől a telefotóig terjedő átfogása ellenére kompakt kialakítású.

Ha egyetlen objektívet szeretne, amely képes kiszolgálni minden elképzelhető fényképezési helyzetet, mégsem húzza a földig a táskáját – akkor már meg is találta. Ugyanazt a hihetetlen átfogást nyújtja, mint a Nikon elismert AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR objektívje, azonban sokkal kisebb helyet foglal – ez az új NIKKOR termék ideális a kibontakozóban lévő, lelkes fotósok számára, akik szeretnének kevesebb terhet cipelni, de nem szeretnének lemondani a sokféle perspektíva megörökítéséről sem.

Ebben a valóban „minden egyben” objektívben megjelennek a Nikon objektívtervezési fejlesztései, így a meglepően kompakt méret ellenére kitűnő a képminőség: ED üvegelemek és aszferikus objektívelemek nyújtanak éles, kontrasztos képet, a Nikon rázkódáscsökkentési rendszere segítségével pedig jelentősen tisztább képek és videofelvételek készülhetnek még kézben tartott géppel, szupertelefotó nagyítás mellett is. Tökéletes társ utazásokhoz, illetve amatőr sport- és élővilág-fotózáskor, ugyanis ez az objektív igen jó teljesítményt nyújt kivételes átfogás mellett.

Nikkor AF-S DX NIKKOR 18–300mm f3.5–6.3G ED VR
Nikkor AF-S DX NIKKOR 18–300mm f3.5–6.3G ED VR

 

Hirdetés:


Kivételes átfogás, kompakt kialakítás

A nagy teljesítményű AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR gyakorlatilag bármilyen témát vagy kompozíciót képes elérhetővé tenni, ugyanakkor meglepően kompakt kialakítása kifejezetten okos választássá teszi például a minimális felszereléssel megtett utakhoz. A rendkívül sokoldalúan használható, 16,7x zoomtartomány (35 mm-es formátumban: 27–450 mm) a széles látószögtől a szupertelefotóig terjed, és könnyedén kezel megszámlálhatatlan helyzetet: ez a szuperzoomos objektív a csoportképektől az óriási táj- és látképekig, illetve a távoli sporttevékenységektől az élővilág-fotózásig mindent képes befogni.

A maximális rugalmasság és hordozhatóság jegyében készül, így az objektív kifinomult optikai és mechanikai kialakítása lehetővé teszi kompakt objektívtest használatát a képminőség feláldozása nélkül: nyitott rekesznek a maximális telefotó pozíció melletti helyzetét f/6,3 értékre korlátozva a Nikon mérnökeinek sikerült sokkal kisebb objektívtestet megvalósítani, mint az AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR objektív esetében.

Kisebb és könnyebb testvérként ez az új NIKKOR 18–300 mm VR objektív a megoldás, ha olyan nagy teljesítményű, de megfizethetőbb, „minden egyben” objektívre van szükség, amely bárhova könnyen vihető, és képes megbirkózni bármilyen témával.

Sima és rezzenéstelen


Hirdetés:

Megtalálható benne a Nikon rázkódáscsökkentő rendszere, így ez a szuperzoom tiszta, elmosódásmentes képek készítését teszi lehetővé mozgalmas jelenetek, nagy látószöggel készült csoportképek és távoli témákra való ráközelítés esetén egyaránt. A stabilabb kézi fotózást lehetővé tévő kialakításának köszönhetően a Nikon VR technológiája alacsonyabb zársebesség melletti fotózást tesz lehetővé anélkül, hogy a kamera rázkódásából származó elmosódás jelentkezne a képen.

A optikai VR rendszer a keresőben megjelenő képet is stabilizálja, így pontosabb automatikus élességállítást és komponálást tesz lehetővé – ez különösen a 300 mm-es zoomtartomány hosszabb gyújtótávolságú részén fontos. Emellett a Nikon kompakt Silent Wave Motort (SWM) technológiája gyors, pontos és szinte hangtalan automatikus élességállításra képes a teljes kiterjesztett zoomtartományban, intuitív kézi felülbírálási lehetőség mellett.

Kiváló optikai teljesítmény

Az új NIKKOR 18–300 mm VR objektív a nagy felbontású, DX formátumú, digitális tükörreflexes fényképezőgépek minőségi kiszolgálásához készül, és optikája 16 darab elemből áll (12 csoportba rendezve). Három ED üvegelem és három aszferikus objektívelem szolgál a szuperzoomos objektíveknél jelentkező torzítások hatásos kezelésére: a Nikon által kínált extra-alacsony fényszóródású (ED) üveg elemek minimálisra szorítják vissza a színeltérést még a legtágabb rekeszbeállítás mellett is, az aszferikus objektívelemek pedig szinte kizárják a torzításokat.

Zoom – csak könnyedén

A mindössze 550 g tömegű AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR hihetetlenül könnyű a hasonló tartományt átfogni képes objektívek között. Az objektív időjárásálló rögzítést kapott, zoom záró kapcsolója pedig megakadályozza a zoom „elmászását” (az objektív saját súlyából származó, szállítás közbeni elmozdulását), és használaton kívül rögzíti a kompakt méretet.

-FotosHirek.hu-

www.nikon.hu

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x