Hirdetés:

A Nikon is beállt a sorba: 4 TIPA díjat zsebelt be

A Nikon négy terméke is elnyerte a fotográfiai és képfeldolgozó ipar egyik világszerte meghatározó szereplője, a Technical Image Press Association (TIPA) által finanszírozott, rangos TIPA World Awards 2018 díjat. A Nikon D850 a „Best DSLR Professional” (Legjobb professzionális D-SLR), a Nikon D7500 a „Best APS-C DSLR Expert” (Legjobb APS-C formátumú D-SLR profiknak), az AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR a „Best Professional Lens” (Legjobb professzionális objektív), a COOLPIX W300 pedig a „Best Rugged Camera” (Legjobb robusztus fényképezőgép) díjat kapta meg.

 

A TIPA ismertetője a „Best DSLR Professional” díjat elnyerő Nikon D850 fényképezőgépről

Nikon D850

A Nikon D850 egy fényképezőgépben ötvözi azokat a tulajdonságokat, amelyekért idén kiérdemelte a legjobb professzionális D-SLR-nek járó díjat. A D850 45,7 MP-es BSI CMOS-érzékelőjének és EXPEED 5 processzorának köszönhetően akár 51 felvételes sorozatot képes készíteni 14 bites NEF formátumban, 9 kép/mp sebességgel (az MB-D18 Multi Power elemtartó markolat és – a D5 típusban alkalmazott – EN-EL18B akkumulátor használatával). A 99 kereszt típusú érzékelő és a külön ehhez a géphez tervezett AF-processzor gyors élességállítást és akár -4EV fényerő melletti fényképezést tesz lehetővé. A váz strapabíró alumíniumötvözetből és szénszálas anyagokból készül, por- és cseppálló kivitelben. Az akkumulátor élettartama egyetlen töltéssel 1840 teljes felbontású felvétel készítésére vagy 70 perc HD-videó rögzítésére elegendő.

Hirdetés:


 

 

A TIPA ismertetője a „Best APS-C DSLR Expert” díjat elnyerő Nikon D7500 fényképezőgépről

Nikon D7500

A DX formátumú, 20,9 MP felbontású D7500 kifejezetten azoknak a fotósoknak készült, akik szívesen aknázzák ki a Nikon közepes árszinten elérhető, teljes körű objektívválasztéka és képalkotási tapasztalata jelentette előnyöket. A professzionális és amatőr funkciókat is tartalmazó, jól átgondolt képalkotási lehetőségek és a paraméterek sokasága a teljes körű irányítás érzetét biztosítja a fotósok számára. A fényképezőgép nagyon jó teljesítményt nyújt gyenge fényben is, az akkumulátor élettartalma kiváló, és dönthető, 3,2 hüvelykes LCD-érintőképernyővel van felszerelve. Az ISO-érzékenység 100–51 200 között állítható legfeljebb 1/8000 másodperces záridő mellett, teljes felbontás esetén 8 kép/másodperc fényképezési sebességgel. Számos fejlett funkció áll rendelkezésre, amelyekkel a fényképészek a kreatív képalkotási lehetőségek széles körét fedezhetik fel.

 

 

Nikkor AF-S 180-400 mm, F4

A TIPA ismertetője a „Best Professional Lens” díjat elnyerő AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR objektívről


Hirdetés:

Képzeljen el egy objektívet beépített, 1,4-szeres telekonverterrel, akár 4 lépésközzel egyenértékű rázkódáscsökkentéssel, belső élességállítással, speciális por- és nedvességálló kivitelben, amely egy kapcsoló átállításával könnyedén képes kiterjeszteni a gyújtótávolságát (maximum 400 mm-ről 560 mm-re vagy DX formátumú fényképezőgépeken akár 840 mm-re). Sport, események, természet és a vadvilág fotózásához készült. Az objektívbe épített telekonverternek köszönhetően a képalkotás minősége optimális a fényátvitel és a képszél minősége tekintetében. A fejlett Nikon fényképezőgépekkel, például a D850-nel kombinálva a kép külső részei kereszt típusú érzékelőként használhatók, tovább javítva a bemérés sebességét és minőségét.

 

A TIPA ismertetője a „Best Rugged Camera” díjat elnyerő COOLPIX W300 fényképezőgépről

Az aktív szabadtéri kalandokat kedvelő fotósok bátran választhatják útitársként a Nikon COOLPIX W300 fényképezőgépet. Biztosak lehetnek benne, hogy minden felmerülő helyzetet képes kezelni. A 30 méter mélységig vízálló¹, akár -10 °C-ig fagyálló², ütésálló³ és porálló COOLPIX W300 4K felbontású videofelvételek, 16 MP-es állóképek, valamint időzített felvételkészítésen alapuló videók készítésére használható. Bővebb képalkotási lehetőségek állnak rendelkezésre a Nikon hibrid rázkódáscsökkentésével kiegészített, 5-szörös optikai zoomnak köszönhetően. A 4K UHD felbontású videók sztereó hanggal rögzíthetők, és minden akció egyszerűen megosztható Bluetooth és beépített WiFi segítségével a SnapBridge alkalmazáson keresztül. A COOLPIX W300 emellett beépített GPS-szel, elektronikus iránytűvel, magasságmérővel, mélységmérővel, valamint egy légköri- és víznyomásmérővel is fel van szerelve, ami hasznos útitárssá teszi.

A díjak különféle kategóriákat ölelnek fel, és 2017. április 1. és 2018. március 31. között megjelent fotográfiai és képalkotási termékek nyerhetik el őket. Az elbírálás a világ különféle tájairól származó, fényképezőgépekkel és képalkotással foglalkozó, elismert magazinok szerkesztőinek szavazatai alapján történik.

 


¹ Vízállóság: a Nikon saját tesztkörülményei között, amelyek megfelelnek a JIS/IEC 8. védettségi osztálynak (IPX8). Az akár 30 méteres mélységben való fényképezés körülbelül 60 percig lehetséges

² Fagyállóság/porállóság: a Nikon saját tesztkörülményei között, amelyek megfelelnek a JIS/IEC 6. védettségi osztálynak (IPX6)

³ Ütésállóság: a Nikon saját tesztkörülményei között, amelyek a MIL-STD 810F Method 516.5-Shock szabvánnyal kompatibilisek (5 cm vastagságú furnérlemezre ejtve 240 cm magasságból)

www.nikon.hu

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x