fotópályázat

Fotópályázat a klímavédelemért

Európai éghajlati paktum

 

Egész Európát felölelő fotópályázatot indított az Európai éghajlati paktum, melynek középpontjában a klímavédelemmel kapcsolatos egyéni cselekvések megörökítése és bemutatása áll. A versenyen minden európai felnőtt állampolgár részt vehet, három kategóriában várják a pályaműveket június 28-ig.

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re kibocsátásmentessé váljon Európa. A Paktum egy olyan fórum, melynek keretében az európai polgárok, szervezetek, vállalatok, közösségek és települések együttműködnek az éghajlatváltozás hatásainak mérséklése érdekében. Három pilléren alapszik: információmegosztás, javaslatok és tervek kidolgozása, megvalósítása, valamint az aktív résztvevők összekötése.

Megalakulása óta több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá és 879 egyéni szereplőt, úgynevezett nagykövetet tömörít, valamint több mint 600 várost. A nagykövetek olyan emberek, akik konkrét cselekvésekkel tesznek az éghajlatváltozás ellen. Azonban nem csak ők azok, akik hozzájárulhatnak a cél megvalósulásához; bárkinek lehetősége van arra, hogy tegyen érte – ezért szervez a Paktum évről-évre különböző akciókat.

Ebben az évben a Paktum fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására. Három kategóriában várják a képeket és a hozzájuk kapcsolódó szövegeket: otthon, közösség és város. A versenyen tíz győztes lesz: kategóriánként három-három, valamint egy közönségdíjat is ki fognak osztani.

A versenyben tíz győztest hirdetnek: kategóriánként három-három, valamint egy közönségdíjat is ki fognak osztani. A győztes fotósok meghívást kapnak az Európai éghajlati paktum 2025-ös brüsszeli eseményére, valamint alkotásaikat is kiállítják. Ezenkívül digitális oklevelet kapnak és egy dedikált média kampányban mutathatják be egyéni klímacselekvési útjukat.A részvétel egyszerű: egy képet és egy hozzá kapcsolódó szöveget kell beküldeni. A szövegben a kép és a klímavédelem kapcsolatát kell bemutatni és azt, hogy az általa bemutatott cselekvés miért fontos.


A beküldési határidő 2024. június 28., a győzteseket egy szakértőkből álló zsűri választja ki.

További információ: https://climate-pact.europa.eu/get-involved/capture-your-climate-action-enter-our-photo-competition_en

Az Európai éghajlati paktumról

Az Európai Bizottság által az európai zöld megállapodás részeként indított paktum azon emberek mozgalma, akik küldetésüknek tekintik, hogy Európát fenntarthatóbbá tegyék és elősegítsék, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon.Az éghajlati paktum közös színteret kínál az egyéneknek, a közösségeknek és a szervezeteknek az éghajlatváltozás elleni küzdelem és a következményeihez való alkalmazkodás érdekében.

 

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0