tooltip megjelenés

Ebben a buborékban elhelyezhető releváns tartalom az adott szóra vagy kifejezésre, de igény esetén a buborékban egy weboldalára mutató linket is meg tudunk jeleníteni. Emellett kép, külső hivatkozásból videó, vagy plusz költség fejében extra ajánlat is.

Hirdetés:

Hírlevél feliratkozás

4k

  • 2k – Full HD méret: 1920 x 1080
  • 4k méret: 4096 x 3072 (UHD: 3840 x 2160)
  • 6K méret:  6144 x 3160
  • 8k méret: 8192 x 4320 (UHD: 7680 x 4320)

További részletek: https://www.fotoshirek.hu/full-hd-es-4k-jelentese/

Hirdetés:

Hírlevél feliratkozás

Photokina

Korábban évente került megrendezésre Németországban, Köln városában a fotós piac egyik legnagyobbra tartott kiállítása. Aztán 2018 óta a rendezőket sújtja az átok és azóta egy sem volt. A legközelebbi a tervek szerint 2022 májusában lesz.

Hirdetés:

Hírlevél feliratkozás

360 fokos tárgyfotó

www.tárgyfotózás.hu

Hirdetés:

Hírlevél feliratkozás

Aluláteresztő szűrő

Az optikai aluláteresztő szűrőt (OLPF) a modern digitális fényképezőgépekben helyezik el, legyen szó tükrős vagy a nélküli modellekről. Ez tulajdonképpen több lapból álló, a fényt különféle ponton megtörő apró lemezek, amik közvetlenül a képérzékelő előtt találhatóak.  A moaré egy olyan “jelenség”, ami erős kontrasztú, általában függőleges vonalak esetében tapasztalható. Gyakran fordulnak elő textileken, vagy épületeken. A természetben igen ritkán van jelen olyan függőleges vonal, ami előidézné a moarét.

Az OLPF általában két, a fény polarizációjától és terjedési irányától függően változó törésmutatójú lemezt, illetve egy ún. hullámhossz-lemezt tartalmaz. A változó törésmutatójú lemezeken át az érzékelő felé haladó fény megtörik. Ezen felül különféle lencsebevonat, mint IR bevonat, AR bevonat és IR abszorpciós üveg is törik a fényt, ezáltal javítják a színvisszaadást.

Az OLPF szűrők esetében – tekintettel arra, hogy az érzékelő előtt több lapon keresztül törik meg a fény- a kép élessége is romlik. A digitális fényképezőgépek egyre nagyobb felbontású érzékelőkkel rendelkeznek, ami azt is jelenti, hogy a nagyobb pixelek miatt, az azok közti távolság is kisebb, és ezek mind csökkentik a moaré kialakulásának kockázatát, vagyis a technika fejlődésével ezek a szűrők is elhagyhatók lesznek.

Nikon

Hirdetés:

Hírlevél feliratkozás