Útmutató a fotóssá váláshoz lépésről lépésre

© Jannis Edelmann
© Jannis Edelmann

PR cikk

Útmutató a fotóssá váláshoz lépésről lépésre: A Jooble tippjei és meglátásai a sikeres előrehaladáshoz

A fényképész szakma több kihívással is járhat, de ezeket az akadályokat egyszerűen le lehet küzdeni. A népszerűség és a siker érdekében a Jooble összegyűjtött néhány fontos tudnivalót.

A fotózás mindig is izgalmas és inspiráló lehetőséget jelentett azoknak, akik a művészetek és a kreatív kifejezésmódok iránt rajonganak. A Jooble, mint az egyik legmegbízhatóbb álláskereső felület, elkötelezett abban, hogy támogassa a fényképészet iránt érdeklődőket a sikerhez vezető úton. A cikkben olvasható útmutató lépésről lépésre mutatja be a legjobb tippeket és meglátásokat a sikeres fejlődéshez, miközben számos állás Pécs környékéről arra vár, hogy megpályázzák.

Jooble: a profi fényképész jellemvonásai

A jó fotós számos ismertetőjeggyel rendelkezik, azonban az egyik legfontosabb közülük a kiváló portfólió. Egy megfelelően összeállított gyűjtemény azonnal profizmust és megbízhatóságot sugall a megrendelőkben. Amikor a potenciális ügyfelek, munkaadók vagy ügynökségek megtekintik azt a bizonyos gyűjtemény, gondosan és logikusan összeválogatott képeket kell lássanak. Portfólió létrehozásakor a prioritások között szerepeljenek a következők:

  • egyediség és egyéniség;
  • sokoldalúság;
  • kreativitás;
  • eddigi elért eredmények bemutatása.

 

Tehát a portfóliót használd arra, hogy képeken keresztül bemutasd a munkásságod és azt, ki is vagy valójában, hogyan látod a világot és mit tehetsz hozzá a képeiddel.

A Jooble álláskereső portál szerint minél több típusú kép kerül “terítékre”, annál szélesebb lehet az az ügyfél-bázis, amelynek megfelelő lehet a művészeted. A Jooble igyekszik minden szakmának és hobbinak megfelelő állást kínálni a weboldalon, ezért az állás Orosháza oldalon is érdemes szétnézni, ha Békés vármegyében szeretnél munkát keresni.

Hogyan állítsd össze a portfóliót úgy, hogy hatásos legyen?

Az egyszerű, áttekinthető és könnyen navigálható felépítés segít a nézőknek gyorsan és könnyedén felfedezni a munkáidat. Gondold át, miképp szeretnéd csoportosítani a fotókat, célozz meg egy logikus sorrendet, amely bemutatja például a fejlődésed történetét. Ne feledd: az első benyomás a legfontosabb! Igyekezz úgy rendezni a képeket, hogy az elsők figyelemfelkeltőek és lenyűgözőek legyenek.Az utolsó néhány kép is ugyanilyen jelentőséggel bír, ezért válassz olyat, amely az érzelmekre hat és megmarad az emlékezetben.

A portfólió elhelyezése – milyen online felületet érdemes választani?

Az online elérhetőség kiemelten fontos a fényképész-portfólió számára, hiszen lehetővé teszi, hogy széles körben megoszd és népszerűsítsd a munkádat. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy egy fotós portfólió nélkül olyan, mint egy multi cég weboldal nélkül. Lássuk, milyen online felületek közül érdemes válogatni az egyszerű, de hatásos összeállítás érdekében:

 • Zenfolio

A Zenfolio célja, hogy segítse a fotósok sikeres karrierjét, ezért egyszerű megoldásokat kínál a portfólió-weboldalak elkészítéséhez. Az intelligens blokkoknak köszönhetően többféle elrendezést is kipróbálhatsz webhelyed számára. Lehetővé teszi egyéni domain név és közösségimédia-profilok összekapcsolását is, és mindegyik oldal mobilbarát.

 • Adobe Portfolio

Az Adobe Portfolio egy egyszerű weboldal-készítő eszköz kreatív személyiségek, például fotósok, tervezők és illusztrátorok számára. Lehetővé teszi a többoldalas webhely létrehozását, vagyis külön oldalt kaphat a portfólió, a kapcsolatfelvétel, esetleg a jövőbeli tervek vagy kilátások.

 • Squarespace

A Squarespace segítségével bármilyen típusú webhelyet készíthetsz, nem csak portfóliót. De lenyűgöző dizájnjával és egyszerű szerkesztőjével rendkívül népszerű választás lett a fényképészek körében. A tervezett sablonok és elrendezések hatalmas választékot kínálnak, az elrendezés testreszabásához pedig egy könnyen használható szerkesztővel rendelkezik.

 • Crevado

A Crevado egy kiváló portfóliós felület minden kreatív alkotó számára, beleértve a fotósokat is. Ennek a “fogd és vidd” készítőnek köszönhetően gyorsan hozzáadhatsz galériákat, képeket és videókat is az oldalra.

Hirdetés: