Nárcisz – fotókiállítás

Mikor:
2019. február 27. szerda @ 14:00 – 2019. március 13. szerda @ 19:00
2019-02-27T14:00:00+01:00
2019-03-13T19:00:00+01:00
Hol:
Sandava Stúdió
Budapest
Andrássy út 95
1062 Magyarország
Költség:
Ingyenes
Értékeld ezt a cikket.


Nárcisz, Kovács JuJu fotógráfus kiállítása. Megnyitó: február 27. szerda 18:00, Sandava Stúdió (1062 Budapest, Andrássy út 95.) A kiállítást megnyitja Eifert János fotóművész, továbbá közreműködik Barkász Heléna, klinikai szakpszichológus. A fotók március 13-ig tekinthetők meg, kedd-péntek 14 -19, szombaton 10-14 óra között. A kiállítás ingyenesen látogatható.

***

Fájdalom, elnyomás, félelem – Kovács JuJu fotográfus első kiállítása kendőzetlenül tárja elénk a nárcisztikus emberek által okozott lelki sérülések kegyetlen lenyomatait.
Az alkotó nem titkolt célja, hogy a saját és mások tapasztalatai által ihletett sorozat megtekintése során minél többen ismerjék fel a nárcisztikus személyek ismertetőjeleit. Mint elmondta: “Kiállításom létrejöttét az éveken át megélt tapasztalataim, és a mások által elmondottak kényszerítették ki: egy mérgező párkapcsolatban éltem, mikor hosszú őrlődés és sok utána olvasást követően ráébredtem, hogy egy nárcisztikus személlyel élek együtt.”
A fotókon egytől-egyig fiatal, tehetséges színészek jelenítik meg maró őszinteséggel, hogy milyen is egy nárcisztikus ember árnyékában élni. A fotózásokon közreműködtek többek között: Jászberényi Gábor (szabadúszó színész, A martfűi rém c. film szereplője), Kuna Kata (Karinthy Színház), Hojsza Henrietta (SZFE, fizikai színházi koreográfus szak), Dömök Edina (Affér Társulat, Gózon Gyula Színház), Háda Fruzsina (TÁP Színház), Kőszegi Judit (Affér Társulat), Rumán Cintia (Tükörkép Társulat, Társulat vezető), Szabó Viktória Zsuzsanna (BBTE Kolozsvár, színművész szak), Ábel Stella (SZFE, színművész szak).

***

Fájdalom, félelem, elnyomás, bizonytalanság és számtalan további érzést élhetünk még át Kovács JuJu fotóit nézve, ugyanakkor a képek üzenete valahol reményteli is: “Célom, hogy egyre többen felismerjék, ha nárcisztikus személyiségek áldozataivá váltak, és fontos, hogy tudják: nincsenek egyedül, mindig van kiút.”
A kiállítás mellett további társrendezvény is segíti a nárcisztikus személyiségjegyek felfedésében: 2019. március 6-án Barkász Heléna, klinikai szakpszichológus tart előadást a kiállítás helyszínén a témában.

Hirdetés:

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..