Hogy lehet a vizet formálni? – Beszélgetés Klenyánszki Csillával

Mikor:
2018. július 12. csütörtök @ 19:00 – 20:00
2018-07-12T19:00:00+02:00
2018-07-12T20:00:00+02:00
Hol:
Valyo Kikötő
Budapest
Hajóállomás u. 1
1095 Magyarország
Kontakt személy:
Robert Capa Központ

Klenyánszki Csilla 1986-ban született Budapesten. Kezdetben a Károli Gáspár Református Egyetem néderlandisztika szakán végezte tanulmányait. Később Rotterdamban folytatta a Willem de Kooning Academy frissen indult fotó szakán, ahol 2012-ben diplomázott. Fotóin, videóin ismerős, egyszerű tárgyakat látunk, amelyeket saját környezetéből emel ki, hogy a kamera előtt építsen belőlük tornyot, szökőkutat, csapdát, csendéletet.

A Capa Központ szervezésében bemutatott Víztanulmányok című, több sorozatból álló projektjének darabjai olyan csendéletek, amelyek egyszersmind színtanulmányok, illetve különböző folyadékokkal végzett anyagkísérletek is. Ezen a nyáron a budapesti show mellett egyéni kiállítással szerepelt a berlini Galerie WAGNER + PARTNER programjában, illetve munkái láthatók egy csoportos bemutatón is a bécsi the white house-ban.

Az idei Festival International de Mode, d’Accessoires et de Photographie Hyeres-ben elnyerte a legjobb csendélet-fotósnak járó díjat, ugyanitt beválogatták a tizenegy európai fotográfiai intézmény együttműködéseként megvalósuló European Photography Platform FUTURES programjának fiatal tehetségei közé. Klenyánszki Amszterdamban él és dolgozik, de egyre többet látogat haza, ezúttal a Capa Központ meghívására.

Klenyánszki Csilla fotográfussal Mucsi Emese kurátor beszélget.