Haiku

Mikor:
2019. július 9. kedd @ 11:00 – 2019. szeptember 1. vasárnap @ 19:00
2019-07-09T11:00:00+02:00
2019-09-01T19:00:00+02:00
Hol:
Capa Központ
Budapest
Nagymező u. 8
1065 Magyarország
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Capa Központ
Hirdetés:
Hirdetés:
Ádám Anna: Made in Japan (részlet a sorozatból), 2017

A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

2019. július 9. – 2019. szeptember 1.
mindennap 11 és 19 óra között.
Ünnepnapokon zárva.
Capa Központ – Project Room
Kurátor: Gellér Judit
Alkotók: Ádám Anna, Cseh Gabriella, Taskovics Dorka

A 17. században keletkezett haiku, az eredendően kötött japán versforma, az elmúlt évszázadok során nem csupán egyetemesen ismert és használt lírai műfajjá vált, de formai szabályai is rengeteget változtak. A modern és kortárs haikuk a szigorú szabályok közül szinte már csak a három soros formát tartják meg. Három sor, három magyar alkotónő, három utazás, három különböző eszközökkel létrehozott alkotás. A Haiku című kiállítás Ádám Anna, Cseh Gabriella és Taskovics Dorka Japánban tett utazásainak élményeit eleveníti fel.

Taskovics Dorka a több mint tíz évvel ezelőtt, 2007-ben járt Japánban. Az öthetes út során sajátos szabályt hozott: mindennap csak egyetlen képet készített analóg fényképezőgéppel, diapozitív eljárással. A koncepció szerint a képek bármely napszakban, bárhol, bármilyen körülmények között készülhettek, ezért egy-egy kép, akár egy hosszasabb megfigyelés, akár egy spontán pillanat eredményeképp egyaránt létrejöhetett. A naplószerű munka kiteljesedése a limitált példányszámú, ajándékként készített könyvben valósult meg. A könyv felvágott lapjain pár mondatos, személyes szövegek jelennek meg, melyek akármelyik képhez hozzárendelhetők. Az eltelt idő során a naplórészletek töredékes emlékekké változtak. Az installációban az újrahasznosított papírra nyomtatott képek álomszerű, lebegő visszaemlékezésekként jelennek meg.

További információ a szervező weboldalán.

Hirdetés:
Hirdetés:

Hírlevél feliratkozás


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..