Megérkezett: Olympus OM-D E-M1X

Hirdetés:
Megérkezett: Olympus OM-D E-M1X
5 (100%) 3 szavazat

Olympus OM-D E-M1X

Áttervezett autofókusz-rendszer az optimális kényelem, sebesség és precizitás érdekében

Az OM-D AF rendszere teljes áttervezés után került az E-M1X modellbe:

az OM-D E-M1 Mark II 121 keresztérzékelős képpontoson-chip PhaseDetection AF szenzorára épülve az AF algoritmus újragondolásával az Olympus rendkívül fejlett élességállítást kínál. Az E-M1X emellett a rögzített felvételek AF információit felhasználva képes a téma villámgyors követésére annak nem várt mozdulatai és sebességváltozása esetén is.

Különféle további AF beállítások érhetők el az OM-D E-M1X géppel – többek között különböző AF Target módok (akár 25 fókuszpontból álló fókuszterület támogatásával), illetve egyéni AF terület pozíció beállítások a fényképezőgép függőleges és vízszintes tartása esetén. A fókuszpontok gyorsan válthatók az új többfunkciós joystick segítségével.

Az új, intelligens témakövetés lehetővé teszi az AF rendszer számára egyes témák automatikus követését (például autósport, repülő és mozgó járművek fotózása közben) – az optimális képterületre fókuszálva és megbízható témakövetést kínálva. Így már csak a kompozícióra kell összpontosítanunk.

Az akár 6 fényérték-lépésnyi4AF Low Intensity Limit által gyenge fények esetén is gondtalanul fotózhatunk.

Olympus OM-D E-M1X

Nagysebességű felvétel és kiváló képminőség

Az új E-M1Xsebességét és képminőségét a 20,4 MP Live MOS szenzor biztosítja új bevonat-technológia alkalmazásával – így kiváló érzékenységet kapunk, valamint kiváló alapot a két nagy műveleti sebességű TruPic VIII képprocesszor kiszolgálására. A két processzor által biztosított, kiemelkedő teljesítményt jellemzi például a rövid indítási idő és a gyors visszatérés készenlét módból. A kétprocesszoros tervezési elv nem csupán gyorsabb fényképezőgépet eredményez, hanem két, nagysebességű UHS-II SD memóriakártya használatát is lehetővé teszi, illetve olyan funkciók alkalmazhatóságát, mint a kézből kitartható (Handheld) High Res Shot, Live ND és az intelligens témakövető AF.

Az E-M1X géppel az Olympus mérnökei a képstabilizátorok fejlesztésében is ismét nagyot léptek előre:az újraalkotott giroszenzorral a fényképezőgép a világ legjobb képstabilizátor-teljesítményével rendelkezik. Az M.ZuikoIS PRO objektívekkel kiegészülve az 5-tengelyesSync IS képstabilizátor akár 7,5 fényérték kompenzációra is képes1, ezzel pedig szükségtelenné teszi állvány használatát a legkülönfélébb körülmények és fényviszonyok között.

AF zár használata esetén az E-M1X akár 60 fps sebességű sorozatfelvétel lehetőségét kínálja, az emberi szem számára nem látható, a másodperc törtrésze alatt történő mozdulatok megörökítésére. Az AF/AE Tracking funkcióval akár 18 fps felvételi sebesség is elérhető.

Ez is érdekelhet:  Firmware frissítés Nikon Z milc gépekhez

A fényképezőgép Pro Capture üzemmódja a kioldó lenyomása előtt is folyamatosan készít felvételeket és az exponálás előtt rögzített 35 képkockányi anyagot menti a megfelelő – sokszor megismételhetetlen – pillanat megörökítése érdekében. Ez a funkció már az OM-D E-M1 Mark II modellben történt bemutatkozásakor nagy sikert könyvelhetett el, hiszen ideális segédeszköz az akciófotózáshoz, amikor a téma kiszámíthatatlanul mozog.

Az eddig elérhető 80 MP legnagyobb felbontást biztosító, állványról használható High Res Shot felvétel mellett az OM-D E-M1X modellben már a kézből kitartható (Handheld) High Res Shot funkció is elérhető. E felvételi mód azoknak a fotósoknak lehet nagy kedvence, akik nem szeretik magukat állvány használatával korlátozni, de élveznék az 50 MP szenzorral megegyező felbontású fotó készítésének lehetőségét – a kézremegés okozta bemozdulás bármilyen jele, vagy kockázata nélkül.

Az új Live ND funkció a hosszú expozíciós idővel készülő felvételek és ND szűrő együttes használatának hatását jeleníti meg. Az így módosuló felvétel előképe a keresőben ellenőrizhető, még a felvétel elkészítése előtt.Az effekt öt fokozatban állítható: ND2 (egy fényérték-lépés), ND4 (2 lépés), ND8 (3 lépés), ND16 (4 lépés) és ND32 (5 lépés).

 A cikk folytatódik, lapozz tovább ->


  • 1   Kb. 7,5 fényérték kompenzációM.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO objektívvel használva, 100mm gyújtótávolságnál (35mm ekvivalens érték: 200mm), félig lenyomott kioldónál stabilizátor használata: kikapcsolva. CIPA szabványnak megfelelően két tengely korrekciójánál („Yaw”és„Pitch”). 2019. Január 24-én érvényes adatok alapján.
  • 2   Por-, csepp-, és (-10°C-ig) fagyálló az Olympus tesztelési körülményei között. Megfelel az IPX1 szabványnak az IEC Standard 60529 szerint.
  • 3   Ajánlott fogyasztói ár
  • 4   Alkalmazott objektív:M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 IS PRO
  • 5   Beépített telekonverter használatával. Legnagyobb rekeszérték: F5.6.
  • 6   A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.
Hirdetés:

Hírlevél feliratkozás


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..